david popovici campionatul european de natatie obiectiv david popovici record mondial 100 m liber roma 2022 Alte sporturi

Obiectivul lui David Popovici după performanțele istorice de la Europeanul de la Roma: "Așa a fost gândit planul"

David Popovici (17 ani) a încheiat Europeanul de la Roma cu două medalii de aur, la 100 m liber și 200 m liber. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2022, 08:24
Data actualizarii: Joi 18 August 2022, 08:32

Calificat și în finala de la 400 m liber, sportivul de la CS Dinamo a ales să se retragă din ultimul act. Înotătorul nu s-a accidentat, însă a ales să nu mai concureze pentru că a rămas cu foarte puțin timp de refacere la dispoziție. 

După doar câteva zile de pauză, David Popovici va participa la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori din Lima

Competiția din Peru e proramată în perioada 30 august - 4 septembrie, în Complexul Videna Aquatic, unde delegația României va fi una numeroasă. 

Obiectivul lui David Popovici după performanțele de la Roma

"Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut (n.r. să participe la patru probe la Roma), când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.

Trebuie să înțelegem că nu o să câștige toate competițiile. Trebuie să-l încurajăm și să înțelegem care este obiectivul final, Jocurile Olimpice din 2024. Are lângă el o echipă foarte bună și noi încercăm să-l protejăm, ca el să se poată concrenta pe tot ce are de făcut.

Știu foarte ce înseamnă să și pierzi, nu numai să câștigi. Tocmai de asta spun că în viața unui sportiv există și locul 4. Eu am luat de 3 ori locul 4, dar nu m-am descurajat", a spus Camelia Potec la DigiSport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies