david popovici campionatul european de natatie david popovici record mondial roma 2022 Alte sporturi

"David Popovici, simplitatea extraordinarului". Înotătorul român, elogiat de publicația iberică Mundo Deportivo 

David Popovici (17 ani) a încheiat Europeanul de la Roma cu două medalii de aur, la 100 m liber și 200 m liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 August 2022, 09:50
Data actualizarii: Vineri 19 August 2022, 10:01

Tânărul înotător de doar 17 ani, dublu campion mondial, a obținut titlul de campion și la Europenele de la Roma. David Popovici a fost medaliat cu aur la proba de 100 m liber și la 200 m liber. 

La prima probă, românul a bătut recordul mondial de cel mai rapid înotător cu 46,86 secunde, deținut până în acea clipă de Cesar Cielo Filho cu 46,91 secunde.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a anunțat că David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine de la Campionatele Europene de la Roma!

Jurnaliștii de la publicația Mundo Deportivo i-au dedicat un material sportivului român, aducând în prim plan performanțele obținute de acesta, dar și modestia de care a dat dovadă. 

Ce au scris spaniolii despre performanțele lui David Popovici

"Șeful de la Foro Italico este, înainte de toate, un băiat de 17 ani mândru de originile sale, care înțelege perfect ce i se întâmplă.

Doar anii ne vor arăta cât de departe va ajunge David Popovici, dar nimeni nu îi va putea lua performanța de a fi primul om care coboară sub 46.90 în proba de 100 m liber.

Superioritatea sa s-a propagat și a durat pe parcursul tuturor competițiilor din 2022. Poziția sa în bazin și stăpânirea tehnică, cu capacitatea de a elimina o cantitate mare de apă în mișcare, toate vor fi analizate la milimetru de experiți pentru a afla cum reușește.

David Popovici se gândește doar la a-și îmbunătăți performanțele, dar fără să piardă din vedere cine este și de unde vine. Deși cerneala s-a epuizat în ultimele săptămâni pentru a rescrie filele de istorie, românul se gândește doar la următoarea provocare", au scris cei de la Mundo Deportivo.

Modifică setările cookies