VIDEO EXCLUSIV Cătălin Preda a dezvăluit ce simte atunci când execută o săritură de la înălțime: „Impactul e foarte puternic!”

Cătălin Preda, săritor de la înălțime, a oferit în direct la PRO ARENA, inside-uri despre sportul în care a făcut performanță.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 12:44
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:08

Preda a dezvăluit că impactul cu apa, după execută o săritură de la înălțime, este unul extrem de puternic, deoarece decelerarea are loc aproape instant, în doar o secundă.

„Roma a fost pentru mine un șcenariu ideal. Mai mult decât ideal: înotul a adus niște rezultate excepționale dar și noi (n.r. - el alături de Constantin Popovici) am făcut o trebă făcut o trebă bună în proba de sărituri în înlțime, desfășurată pentru prima dată într-o ediție de Campionat European.

Adâncimea standard (după impactul cu apa) menționată în regulamentul internațional este de cinci metri. Eu personal estimez undeva la patru metri. Decelerarea după impactul cu apa durează în jur de o secundă, în timp ce elementul tehnic se desfășoară în curs de trei secunde (mai mult sau mai puțin). Impactul e foarte puternic. E ca și cum te-ai lovi de o bordură, dacă ai putea să treci prin ea”, a spus Cătălin Preda, săritor de la înălțime, la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Preda, pe locul doi în clasamentul mondial

În 2022, Cătălin Preda a câştigat etapa de la Paris a circuitului mondial şi a terminat de alte cinci ori pe podium în cele opt etape.

În clasamentul general, Gary Hunt a ocupat primul loc, cu 1.240 puncte, urmat de Aidan Heslop, 1.166 puncte, Cătălin Preda, 1.130 puncte, rusul Nikita Fedotov, 651 puncte, românul Constantin Popovici, 609 puncte, etc.

Modifică setările cookies