Mirel Radoi Conference League Universitatea Craiova Zorya Conference League

Mirel Rădoi a anunțat o schimbare importantă la Universitatea Craiova: "Așa e cel mai bine!". Lecția de fair-play predată

Universitatea Craiova s-a calificat în play-off-ul Conference League, după ce a eliminat Zorya, scor 3-0 (3-1, la general).

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 August 2022, 23:13
Data actualizarii: Joi 11 August 2022, 23:13

Meciul a reprezentat debutul lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a Universității Craiova, iar oltenii au reușit să treacă peste eșecul din tur și să obțină o victorie clară golurilor marcate de Silva, Baiaram și Bancu.

Mirel Rădoi trece la sistemul 3-4-1-2 și îi mulțumește lui Laszlo Balint

La finalul meciului, Rădoi a dat dovadă de fair-play și a ținut să le mulțumească lui Laszlo Balint și colaboratorilor fostului tehnician de la Universitatea Craiova.

De asemenea, fostul selecționer a explicat de ce crede că noul sistem 3-4-1-2 este cel mai potrivit pentru Universitatea Craiova în momentul de față.

"Fericită toată lumea. Îi felicit pe băieți. Foarte mulți s-au îndoit de posibilitățile lor după meciul tur. Aș continua cu felicitările pentru Gyuszi (n.r - Laszlo Balint) și staffului său. Chiar dacă s-au preconizat foarte multe lucruri în jurul echipei, multe nu sunt adevărate, drept dovadă echipa nu a stat chiar slab din punct de vedere fizic. Atmosfera a fost senzațională. Sentimentul la firul ierbii a fost ca la meciurile naționalei României.

Nu aveam foarte multe alte soluții tactice dacă încercam să adoptăm alt sistem. Un sistem compact putea fi 4-2-3-1, dar asta însemna că în momentul de pressing trebuia să scoatem numărul 10 ca al doilea atacant. Pentru sistemul jucat de ei și după analizele noastre, singura noastră soluție era să jucăm 3-4-1-2. Dacă începeam să îi lăsăm să joace, aveau calitate și dinamică bună. A trebuit să mergem om pe om. Dacă reușeau să iasă din pressing, aveau calitate foarte bună și puteau să creeze superioritate în orice zonă a terenului.

Din timpul scurt avut, ăsta ar ieși cel mai bun sistem după calitățile noastre. În poziție de număr 10 avem Cîmpanu, Ante Roguljic, Baiaram. La atacanți avem Markovic, Ivan, Koljic, Rivaldinho. Un jucător polivalent ca Vătăjelu pote juca în bandă, chiar și Căpățînă. 

Ne-a ieșit bine. Dacă nu reușeam să ne calificăm, probabil toată lumea ar fi spus că evaluările noastre au fost greșite, dar mă bucur că a ieșit cu bine. În cele două zile avute, la antrenamentele tactice a început să plouă. Aseară, am preconizat 75 de minute și a durat aproape 85. Le-am spus: 'Îmi pare rău, dar până nu văd că lucrurile nu ies așa cum trebuie, vă chinui și trebuie să vă obișnuiți', dar n-am avut niciun fel de problemă.
 
Mă bucur că sunt 3 echipe din 4 calificate. Înseamnă că putem reclădi ceva în fotbalul românesc și să ajutăm echipa națională", a spus Mirel Rădoi.

Universitatea Craiova - Hapoel Beer Sheva, în play-off-ul Conference League

În play-off, Craiova se va duela cu Hapoel Beer Sheva (Israel), care a trecut în turul trei de Lugano cu scorul general de 5-1. La prima vedere, oltenii ar fi favoriți, având în vedere că site-urile de specialitate evaluează lotul oltenilor la 18 milioane de euro, o sumă mai mare față de cea la care este evaluată echipă din Israel (12 milioane de euro).
 
În ultimii ani, Hapoel Beer Sheva era o obișnuită a grupelor competițiilor europene, unde a întâlnit și FCSB în sezonul 2017-2018. Fosta echipă a lui Ovidiu Hoban a ratat prezența în grupe în ultimul sezon, după ce a pierdut în play-off-ul Conference League cu Dinamo Minsk.
 
Pe lângă cei 550.000 de euro asigurați pentru calificarea în turul trei, Craiova o să primească din partea UEFA încă 750.000 de euro pentru calificarea în play-off. Dacă va ajunge în grupe, gruparea olteană va primi încă trei milioane de euro, astfel că suma la care ar putea ajunge la 4,3 milioane de euro!
 
La această sumă s-ar mai putea adăuga și banii de la UEFA pentru rezultate. O victorie în grupe este remunerată cu 500.000 de euro, iar un rezultat de egalitate cu 166.000 de euro. În plus, primul loc la finalul grupei este recompensat cu 650.000 de euro, iar locul doi cu 325.000 de euro.
Modifică setările cookies