Sporturi

FOTO Care e starea de sănătate a lui Mick Schumacher după accidentul din calificări de la Jeddah. 270 km/h era viteza bolidului său 

Pilotul german al echipei Haas, Mick Schumacher, a fost externat după accidentul suferit în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campioantului Mondial de Formula 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 11:43
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 11:50

În repriza a doua a calificărilor de sâmbătă, care au avut loc pe circuitul de la Jeddah, în momentul în care rula cu peste 270 de kilometri pe oră, Schumacher jr. a pierdut controlul monopostului său la ieşirea din virajul 12, maşina s-a răsucit şi a lovit violent, cu partea laterală, parapetul de protecţie. Fiul legendarului Michael Schumacher a fost scos cu ceva greutate din epava monopostului, a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi, pentru investigaţii amănunţite, la spital.

Mesajul lui Mick Schumacher, pe Twitter

Pilotului de 23 de ani nu i s-au descoperit nicun fel de răni, astfel că el a revenit la hotel, după ieşirea din spital. "Vreau doar să vă spun că sunt OK. Vă mulţumesc pentru mesajele amabile. Maşina s-a simţit grozav, ne vom întoarce mai puternici", a scris Schumacher pe reţelele de socializare. 

Cu toate acestea, Mick nu va putea evolua în cursa programată duminică, de la ora 20.00. Directorul echipei Haas, Guenther Steiner, a spus că "există prea multe necunoscute despre cum se va simţi dimineaţa" pilotul pentru a risca să-l trimită în cursă.

"Nu este nimic de câştigat. Maşina, evident, este în stare care este. Lăsându-l să concureze mâine, am putea compromite efortul nostru pentru Melbourne (n.r. - a treia etapă). Aşa că nu are rost să facem ceva mâine când oricum trebuie să plecăm de pe linia boxelor. În acest moment suntem într-o poziţie în care putem obţine puncte şi cred că avem o şansă mai mare dacă ne concentrăm şi ne regrupăm pentru Melbourne", a adăugat Steiner.

Astfel, în cursa de la Jeddah va lua startul pentru Haas numai danezul Kevin Magnussen, locul 10 pe grilă. News.ro

Modifică setările cookies