Nikita Mazepin Dmitri Mazepin Formula 1 Rusia Vladimir Putin Sporturi

Pilot din Formula 1, pe lista oligarhilor ruși sancționați de Uniunea Europeană pentru legături cu Putin!

Mazepin a fost dat afară săptămâna trecută de la echipa Haas, sponsorizată chiar de tatăl său.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2022, 09:26
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2022, 09:29

Nikita Mazepin, pilot de Formula 1, şi tatăl său Dmitri se află pe lista cu ruşii sancţionaţi de Consiliul UE ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, listă anunţată miercuri de Uniunea Europeană.

Mazepin senior se numără printre apropiații lui Putin

Dmitri Mazepin, proprietar şi CEO al companiei Uralchen, a participat la 24 februarie, împreună cu alţi 36 oameni de afaceri, la o întâlnire cu Vladimir Putin şi cu membri ai guvernului Rusiei, în care s-a discutat despre impactul acţiunilor în perspectiva sancţiunilor occidentului. 

Faptul că a fost invitat să participe la întâlnire arată că Mazepin face parte din cercul cel mai apropiat al lui Putin şi că el susţine sau implementează acţiuni sau politici care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, precum şi stabilitatea şi securitatea în Ucraina, se arată pe site-ul eur-lex.europa.ru, citat de news.ro.

Mazepin junior, dat afară din Formula 1

Nikita Mazepin, fost pilot al echipei Haas, dat afară săptămâna trecută, se află pe listă pentru că este fiul lui Dmitri Mazepin, care i-a sponsorizat activităţile în F1.

News.ro scrie că pe noua listă a persoanelor sancţionate de UE cu înghețarea bunurilor se află 160 de nume: 146 sunt membri ai Consilliului Federaţiei Ruse, care au ratificat decizii ale guvernului, şi 14 sunt oligarhi şi oameni de afaceri.

Măsurile restrictive ale UE vizează acum, după adăugarea celor 160 de nume, 862 de persoane şi 53 entităţi.

Modifică setările cookies