Sporturi

"Asta ofera cel mai titrat club din Romania sportivilor! Suntem certati ca nu dam randament". Imaginea incredibila care arata realitatea sportului romanesc

O medalie de aur, una de argint si doua de bronz. Atat a reusit Romania sa castige la ultimele Jocuri Olimpice, in 2016, la Rio. De la editie la editie, performantele sportului romanesc au scazut dramatic.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 14:22
Data actualizarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 14:39

UPDATE | Intre timp, postarea a disparut de pe contul de Facebook al sportivului.


O imagine care arata realitatea crunta a sportului romanesc a fost postata de un sportiv al Clubului Dinamo. Canoistul Constantin Diba, campion european si vicecampion mondial de tineret, precum si ocupant al locului 4 la CE de seniori si al locului 5 la CM seniori, a publicat o fotografie cu un mic dejun primit de un sportiv profesionist.

Intr-o era in care sportivii de inalta performanta au parte de tratamene aproape SF si sunt atent monitorizati de specialisti, de la medici, fizioterapeuti si pana la nutritionisti, sportivii romani legitimati la cel mai titrat club, CS Dinamo, primesc la micul dejun cate doi cremvursti, o bucatica de unt si un iaurt.

"Mancare ce trebuie sa sustina doua antrenamente", spune canoistul.

Constantin Diba spune ca "este aberant ca sportivii sunt certati din cauza ca nu dau randamentul necesar la antrenament si ca sunt acuzati ca sunt neseriosi". El mai spune ca "au tot dreptul sa fie, cu o astfel de mancare".

Telekom Sport noteaza ca norma de hrana a unui sportiv al CS Dinamo se ridica la 25 de lei pe zi.

"La noi se respecta aceste normative alocate hranei. Nu se poate depasi acest barem oricat am dori noi", a spus un oficial al clubului care apartine de Ministerul de Interne.

Modifică setările cookies