Italia

Incredibil! Greva la FIAT, Chrysler si Ferrari dupa transferul lui Ronaldo la Juventus. Angajatii si-au iesit din minti: "E de neacceptat"

Angajatii Fiat-Chrysler, grup care detine inclusiv marca de lux Ferrari, intentioneaza sa declanseze greva dupa transferul lui Ronaldo la Juventus!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 14:02
Data actualizarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 15:05

Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus a luat prin surprindere o lume intreaga si a starnit o multime de reactii. Cei mai multi fani ai lui Juventus s-au bucurat, dar sunt si italieni care nu sunt de acord cu mutarea.

Angajatii grupului Fiat-Chrysler ameninta cu greva dupa transferul de peste 100 de milioane al lui Ronaldo, dar si dupa ce fotbalistul a semnat un contract de 120 de milioane euro!

Mai multe grupuri sindicale spun ca muncitorii de la Fiat sunt nemultumiti de faptul ca ei si familiile lor au trebuit sa stranga cureaua in ultimii ani si ca salariile nu au crescut de foarte multa vreme. Pe de alta parte, grupul s-a implicat in transferul lui Ronaldo, acoperind o parte din suma! Totul a fost posibil pentru ca Andrea Agnelli, presedintele lui Juventus, este si actionar al grupului Fiat-Chrysler.

"E de neacceptat ca, in timp ce FCA si CNHI continua sa faca sacrificii economice uriase, compania sa cheltuie sute de milioane pe achizitia unui fotbalist. Ni s-a spus ca vremurile sunt grele, ca trebuie sa recurgem la economii, sa asteptam lansarea modelelor noi, care nu au mai ajuns niciodata. Si in timp ce muncitorii si familiile lor strang cureaua din ce in ce mai mult, compania decide sa investeasca o multime de bani intr-o singura resursa umana. Este corect? Este normal ca o persoana sa castige milioane in timp ce mii de familii nu pot sa o duca nici macar pana la jumatatea lunii?

Cu totii suntem angajati ai aceluiasi patron, dar diferenta de tratament nu poate si nu trebuie acceptata. Muncitorii de la Fiat au creat averea companiei pentru cel putin trei generatii, dar in schimb au primit o viata de mizerie. Compania trebuie sa investeasca in modele de masini care sa garanteze viitorul miilor de oameni, decat sa imbogateasca o singura persoana. Acela ar trebui sa fie obiectivul. O companie care sa puna interesul angajatilor pe primul loc. Daca nu e asa, este pentru ca ei prefera lumea fotbalului, a distractiei si a orice alt ceva. Pentru motivele descrise mai sus, Uniunea Sindicatelor a decis sa intre in greva la uzina FCA de la Melfi, incepand cu data de duminica, 15 iulie, ora 10 PM, pana marti, 17 iulie, ora 6 PM", se arata intr-un comunicat.

Sindicatele spun ca salariul fiecarui muncitor din uzinele Fiat ar fi crescut cu 200 de euro daca banii dati lui Ronaldo ar fi ajuns la oameni.

Modifică setările cookies