Dinamo, în Liga 3 prin asociere cu clubul Ministerului de Interne? "Poate luăm Cotroceniul și jucăm acolo"

Dinamo CS Dinamo dinamo 1948 Ionel Augustin Ministerul de Interne Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 22:48
Data actualizarii: Marti 31 Mai 2022, 22:48

Dinamo a retrogradat în Liga 2 după barajul cu Universitatea Cluj, scor 1-3, la general, iar viitorul formației din Ștefan cel Mare este incert.

O variantă tot mai vehiculată este aceea a unei asocieri între Dinamo 1948, clubul care tocmai a retrogradat în Liga 2, și CS Dinamo, formația Ministerului de Interne, care se luptă acum pentru promovarea în Liga 3.

Dinamo, în Liga 3 prin asociere cu clubul Ministerului de Interne?

Ionel Augustin (66 de ani), fostul mare jucător al lui Dinamo, crede că aceasta este varianta ideală pentru clubul din Ștefan cel Mare și spune că există deja discuții în acest sens inclusiv cu Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al lui Dinamo 1948.

Având în vedere că Stadionul Dinamo va fi demolat, "câinii" trebuie să își caute o nouă arenă, iar printre variantele luate în calcul se află inclusiv Stadionul Cotroceni, unde evolua în trecut FC Național, spune Augustin.

"Eu sunt foarte supărat pe jucători și pe antrenor. Și în tur și în retur să nu dai indicații, să nu vorbești nimic când echipa joacă cum joacă? Aici sunt unele momente în care antrenorul trebuie să intervină de pe margine. N-am cuvinte, sunt foarte afectat și mă și bâlbâi.

Trebuie să facă o strategie. Bun, am retrogradat. Ce trebuie să facem? Deja am înțeles că s-au purtat niște discuții cu domnul Zăvăleanu, se vedem dacă putem face un parteneriat cu Ministerul de Interne, care să preia echipa. Eu cred în varianta asta și este cea mai bună soluție la momentul actual. Au înființat secția de fotbal a CS-ului, a gestionat Dănuț Lupu toată situația, a început foarte bine cu o echipă de Liga 4 și cu câteva echipe de la nivel de copii și juniori. Acum va juca barajul cu o echipă din Călărași.

Da, eu văd o asociere între actuala echipă și Minister. Dacă este legal, eu o văd una dintre cele mai bune soluții. Dacă faci un parteneriat cu Ministerul de Interne, poate dețin și ei acțiuni dacă este legal și cineva preia conducerea. Avem soluții, poate luăm Cotroceniul să jucăm pe terenul ăla, ori la Arcul de Triumf sau Voluntari. Soluții sunt", a spus Ionel Augustin, la Digisport.

CS Dinamo, antrenată de Daniel Iftodi, este campioana ligii a patra pe București și va disputa barajul pentru Liga 3 contra campioanei județului Călărași. Meciurile sunt programate pe 18 și 25 iunie.

Dinamo, prima retrogradare din istorie

În acest sezon, Dinamo a jucat 41 de meciuri (sezon regulat + play-out + baraj), contabilizând 8 victorii (4 sezon regulat + 4 în play-out), 8 remize (5 sezon regulat + 2 play-out + 1 baraj) și 25 de înfrângeri (21 sezon regulat + 3 play-out + 1 baraj). 

"Câinii" au avut un golaveraj halucinant pentru o echipă de asemenea calibru, respectiv -42 (-43 sezonul regulat / +3 play-out / -2 baraj / 80 de goluri primite în total). Bucureștenii au avut a doua cea mai slabă apărare din sezonul regulat, după Academica Clinceni (-43), pierzând la scor meciurile cu FCSB (0-6, 0-3), CSU Craiova (0-5, 1-6), FCV Farul (0-3), Sepsi (1-4), CFR Cluj (0-3, 1-4) sau FC Botoșani (0-4). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!