FOTO EXCLUSIV Aleea Succeselor s-a transformat în Aleea Deziluziilor! Walk of Fame din București, într-o stare dezolantă

aleea succeselor aleea campionilor Constantina Dita Tomescu parc herastru Sandra Izbasa Sporturi Aleea Succeselor, în ianuarie 2024 / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2024, 14:01
Data actualizarii: Marti 09 Ianuarie 2024, 14:00

Locația, care se voia o copie a celebrului Walk of Fame din Hollywood, a fost lăsată în paragină, după inaugurare. 

În octombrie 2008, în cinstea medaliaților români de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Primăria București și câțiva sponsori au inaugurat Aleea Succeselor din Parcul Herăstrău, realizată după modelul celebrei Walk of Fame din Hollywood. Evenimentul a fost gândit de Sorin Oprescu, medicul-politician care avea ulterior să fie condamnat la închisoare pentru corupție.  

Medaliații de la Beijing, celebrați în Parcul Herăstrău

În asfaltul parcului bucureștean au fost săpate opt stele în care sportivii Constantina Diță - Tomescu (atletism), Alina Dumitru (judo), Mihai Covaliu (sabie), Ana Maria Brânză (spadă), Sandra Izbașa (gimnastică), echipa feminină de gimnastică (Sandra Izbaşa, Andreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore, Steliana Nistor, Anamaria Tămârjan), echipajul de 8+1 de la canotaj (Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Constanța Burcică, Rodica Şerban, Eniko Barabas-Mironcic, Simona Mușat, Ioana Papuc, Doina Ignat şi Elena Georgescu), Georgeta Andrunache și Viorica Susanu (canotaj 2 rame fără cărmaci) și-au lăsat amprentele și semnătura. 

  • Aleea Succeselor, în ianuarie 2024 / Foto - Gabriel Chirea

Lângă Aleea Succeselor a fost amplasată o toaletă ecologică

Printre invitaţi de onoare la inaugurare s-au numărat Elisabeta Lipă, Rică Răducanu, Monica Roșu şi Andreea Răducan, iar locația era gândită ca un loc rezervat pentru toți românii care obțineau în viitor performanţe în plan internaţional, indiferent că era vorba de sport, muzică, film, teatru sau domenii științifice.

Astăzi, locația este lăsată în paragină. Unele memoriale au dispărut cu totul, altele au fost acoperite parțial, pentru că deveniseră periculoase pentru oamenii care veneau să se plimbe în parc, iar sub sticla securizată de câțiva centrimetri a altora s-a dezvoltat o adevărată seră, unde prosperă licheni, mușchi, iarbă, trifoi și alte plante. Numele, semnăturile și amprentele palmare nu mai sunt vizibile, iar ca degradarea să fie și mai accentuată, în imediata apropiere a fost amplasată o toaletă publică ecologică.   

Foto - Gabriel Chirea, Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!