Rebecca Diaconescu Europenele de juniori Otopeni Rebecca Diaconescu - înot Sporturi

Rebecca Diaconescu a venit din Las Vegas la Otopeni pentru a lua startul la Europenele de juniori

David Popovici (17 ani) e starul competiției care va debuta pe 5 iulie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 15:20
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 15:29

Au mai rămas doar 7 zile până la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, pe care România îl organizează în premieră la Otopeni.

Cei 26 de sportivi din lotul național de juniori care vor participa la marele concurs în frunte cu dublul campion mondial, David Popovici s-au antrenat la bazinul din Complexul Olimpic de la Otopeni, acolo unde peste câteva zile vor să cucerească cele mai strălucitoare medalii. 

Rebecca Diaconescu provine dintr-o familie de sportivi

O americancă de 16 ani a venit din Las Vegas, acolo unde s-a născut, să concureze pentru România. Rebecca Diaconescu face înot de la 4 ani și provine dintr-o familie de sportivi români. Lorena, mama ei a participat la JO de la Atlanta din 1996 și cea de la Sydney din 2000, în probele de 200 m liber și 4x200 m, iar tatăl său, la JO de la Sydney, la Pentatlon Modern.

„Sunt foarte bucuroasă să fiu aici și să fac parte dintr-o echipă extraordinară și foarte primitoare. Sunt extrem de fericită că am această șansă să reprezint România” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Din martie până acum, Rebecca a făcut drumuri între Las Vegas și România pentru a participa la concursurile din țară.

România, pe harta înotului european

„Și de acum înainte voi face la fel. De câte ori am oportunitatea să concurez în România, voi fi prezentă”, încheie  Rebecca Diaconescu, pentru Sportsnet.

Prezentă la antrenamentul copiilor, șefa natației din România, Camelia Potec abia așteaptă startul marelui concurs. „Am emoții mari, cu siguranță, mai sunt multe lucruri de pregătit, dar sunt sigură că atunci când se va auzi primul fluier de start al campionatului totul va fi bine” – Camelia Potec, președintele Federației de Române de Natație și Pentatlon Modern.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!