GALERIE FOTO Mikaela Shiffrin a ajuns la 84 de victorii în Cupa Mondială și țintește acum să depășească și recordul masculin!

Mikaela Shiffrin Cupa Mondială de schi alpin Ingemar Stenmark Lindsey Vonn Sporturi de iarna
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 09:16
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 09:17

Americanca numai de a depășit recordul compatrioatei Lindsey Vonn și este la două victorii distanță de performanța suedezului Ingemar Stenmark.

UPDATE Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat, miercuri, proba de slalom uriaş disputată în staţiunea italiană Kronplatz, din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, obţinând a doua victorie consecutivă după cea de marţi la slalom uriaş şi a 84-a din cariera ei, transmite Reuters.

După ce a egalat-o la începutul lui ianuarie pe compatrioata ei Lindsey Vonn cu cele 82 de victorii ale sale, Shiffrin a dus miercuri recordul feminin la 84 de victorii, la doar două succese de recordul absolut al suedezului Ingemar Stenmark (86).

Prima în clasamentul general și prima în clasamentul de la slalom uriaș

Shiffrin, 27 ani, a fost cronometrată după două manşe cu 2min03sec28/100, fiind urmată în clasament de norvegianca Ragnhild Mowinckel la 82/100 şi de suedeza Sara Hector la 1sec19/100.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Shiffrin se menţine lider cu 1.517 puncte, urmată de elveţianca Lara Gut-Behrami (906) şi de slovaca Petra Vlhova (896).

În clasamentul de la slalom uriaş, Shiffrin este de asemenea prima, cu 600 puncte, urmată de Lara Gut-Behrami (482) şi de italianca Marta Bassino (451).

Următoarele două probe în circuitul mondial feminin, de slalom, sunt prevăzute weekend-ul viitor în staţiunea cehă Spindleruv Mlyn. (Agerpres)

Știrea inițială

Mikaela Shiffrin a depăşit recordul de victorii la Cupa Mondială de schi alpin deţinut de Lindsey Vonn

Schioarea americană Mikaela Shiffrin a depăşit recordul de victorii la Cupa Mondială la feminin, după ce a câştigat, marţi, slalomul uriaş de la Kronplatz (Italia).

Ea are astfel 83 de victorii la Cupa Mondială, cu una mai mult decât compatrioata sa Lindsey Vonn, retrasă din activitate.

În vârstă de 27 de ani, Shiffrin egalase recordul lui Vonn la 8 ianuarie, Kranjska Gora, în Slovenia.

Marţi, ea a fost urmată de elveţianca Lara Gut-Behrami şi de italianca Federica Brignone.

Sportiva din Vail (California) este la doar trei victorii de recordul absolut deţinut de suedezul Ingemar Stenmark (86). (news.ro)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!