„Una dintre cele mai mari injustiții pe care le-am văzut în carieră!” Xavi Hernandez a răbufnit după victoria cu Cadiz

Xavi Hernandez Barcelona Sergi Roberto Spania
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 10:16
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 10:29

FC Barcelona și Cadiz s-au duelat în etapa cu numărul 22 din LaLiga, scor 2-0. 

Catalanii s-au impus datorită golurilor marcate de Sergi Roberto și Robert Lewandowski, polonezul înscriind din pasa primului. Cel mai bun om de pe teren a fost declarat însă Ferran Torres, cel care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în tricoul blaugrana. 

Xavi Hernandez a vorbit la finalul meciului despre prestațiile lui Sergi Roberto și Ferran Torres, doi dintre cei mai criticați fotbaliști din lotul său, după o serie de prestații șterse. 

Xavi Hernandez își apără jucătorii

Antrenorul catalanilor, care au doar șapte goluri încasate în acest sezon, în 22 de meciuri jucate, având 19 victorii, două remize și o singură înfrângere, cea cu Real Madrid, scor 1-3, a vorbit despre jucătorii săi. Xavi s-a arătat indignat de criticile primite de Sergi Roberto, unul dintre căpitanii echipei și unul dintre puținii jucători rămași din „garda veche”. 

„Mă bucur pentru Ferran că a făcut un pas în față. Cei care nu sunt titulari obișnuiți au jucat bine. Sunt mulțumit de rotații. Toți merită să joace. Au avut un randament bun. Sunt mulțumit în special pentru jucătorii care nu au parte de atât de multe minute. 

Sergi Roberto și Ferran au fost extraordinari. Sunt un exemplu. Sergi întotdeauna dă randament, pe diferite poziții. Este una dintre cele mai mari injustiții văzute în cariera mea modul în care este el criticat. Întotdeauna dă randament, întotdeauna dă o notă bună, nu se plânge niciodată, e un căpitan pe măsură, altruist. 

El reprezintă mai mult Barca decât steagul din bandă. Am încredere oarbă în el. Desigur că îmi doresc să își prelungească înțelegerea. Pentru mine e o garanție. El și Ferran au fost criticați de cei din jur însă mereu au randament. 

Ferran a jucat bine și în banda stângă. A făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale de când e la Barca. Există alternative, jucători la un nivel optim. Sunt fericit pentru el, se sacrifică, aleargă pentru echipă, ajută în bandă, ajută în apărare. Lumea îl apreciază după goluri, pase, însă noi ne uităm la alte lucruri și are o atitudine spectaculoasă”, a declarat Xavi conform Marca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!