Zidane, OUT de la Real Madrid! O epopee de 23 de ani a familiei se încheie

Zinedine Zidane Elyaz Zidane Luca Zidane Real Madrid Theo Zidane Spania
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 09:52
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 10:12

Pentru prima dată în 23 de ani, Real Madrid nu va mai avea niciun membru al familiei Zidane în cadrul clubului.

Theo Zidane, ultimul fiu al legendarului Zinedine Zidane care a rămas la club, va părăsi echipa în această vară, conform publicației spaniole Relevo.

Cariera lui Theo Zidane la Real Madrid

Theo Zidane a făcut parte din echipa Castilla, care evoluează în a treia divizie a Spaniei, din 2019. De-a lungul ultimelor trei sezoane, mijlocașul a devenit o piesă importantă în planurile antrenorului Raul. Cu toate acestea, în ciuda talentului său, Theo nu a reușit să se impună la prima echipă a "galacticilor".

În acest sezon, a fost de două ori pe banca de rezerve - în Liga Campionilor împotriva lui Napoli și în La Liga împotriva Granadei - fără a intra însă pe teren.

Parcursul fraților Zidane

Theo va urma acum exemplul fraților săi mai mari și va căuta să-și continue cariera departe de Real Madrid. Enzo Zidane (29 de ani), cel mai mare dintre frați, a părăsit clubul în 2017 și s-a retras din fotbalul profesionist.

Luca Zidane (26 de ani), care joacă pe postul de portar, a plecat de la Real Madrid acum patru ani și este titular la Eibar, echipă ce luptă pentru promovarea în La Liga.

Enzo și Luca sunt singurii fii ai lui Zinedine Zidane care au reușit să joace pentru prima echipă a lui Real Madrid, având una, respectiv două apariții.

Elyaz Zidane la Betis Sevilla

Elyaz Zidane (18 ani), cel mai mic dintre frații Zidane, a plecat în ianuarie de la Castilla la Betis Sevilla. Deocamdată, joacă doar pentru echipa de rezerve a clubului andaluz.

Plecarea lui Theo Zidane marchează sfârșitul unei ere la Real Madrid. Această poveste de familie a început în 2001, când Zinedine Zidane s-a alăturat clubului și a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului la acea vreme. Impactul lui „Zizou” la Real Madrid a fost imens, atât ca jucător, cât și ca antrenor, unde a câștigat de trei ori consecutiv Liga Campionilor.

Cifrele lui Theo Zidane

În cele patru sezoane petrecute alături de madrileni, Zidane și-a trecut în cont:

  • 95 meciuri jucate
  • Trei goluri marcate
  • Cinci pase de gol livrate
  • 3.958 minute prestate în tricoul "Los Blancos"
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!