Spania

Xavi și-a făcut lista neagră la Barcelona! Care sunt jucătorii pe care nu îi mai vrea la echipă 

Barcelona continuă să aibă dificultăți în acest sezon, însă Xavi Hernandez speră să redreseze situația. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 10:32
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 10:36

Adus pe banca tehnică pe 6 noiembrie 2021, după demiterea lui Ronald Koeman, fostul jucător al catalanilor încă se luptă să aducă Barcelona în cea mai bună formă a sa. Catalanii au două înfrângeri și o remiză în ultimele 3 partide disputate, fiind eliminați din lupta pentru cele două trofee la care puteau spera, Cupa Spaniei și Supercupa. 

În contextul problemelor financiare de la club, Xavi a ales să mizeze pe majoritatea jucătorilor tineri de la echipa a doua, singurul transfer de răsunet fiind cel al lui Ferran Torres, din această iarnă, în schimbul a 55 de milioane de euro. Barcelona va trebui să îi achite lui City suma în vară, astfel că misiunea șefilor de pe Camp Nou ar fi mai facilă. 

În toamnă a fost readus și legendarul Dani Alves, care însă a semnat pe o sumă infimă de bani, iar începând cu luna ianuarie, poate fi folosit, după ce a fost înscris.

Lista neagră a lui Xavi Hernandez

După aproape trei luni petrecută pe banca tehnică a Barcelonei, Xavi și-a făcut și lista neagră, cu jucători pe care nu îi mai vrea la echipă. Tehnicianul și-a format deja o părere legată de lotul pe care vrea să îl aibă, iar câțiva dintre jucători nu intră clar în planurile sale, informează cotidianul SPORT.

Primul de pe listă este Riqui Puig, tânărul jucător care a insistat să rămână la echipă, în ciuda faptului că Ronald Koeman nu îi dădea nicio șansă. Cu puține minute primite, Puig a încercat să profite, însă nu a reușit să demonstreze, iar situația sa pare similară și sub comanda lui Xavi. Și Oscar Mingueza, jucătorul care a debutat în sezonul trecut, pare să fie în aceeași situație. Fundașul s-ar afla pe lista Valenciei, iar plecarea sa ar putea fi o opțiune, în condițiile în care Barcelona are deja 7 apărători. 

Nici Neto Murara, portarul de rezervă al catalanilor, nu are șanse cu Xavi pe bancă. Utilizat în trecut în meciurile din Cupă, goalkeeper-ul brazilian și-a pierdut și acolo postul, în favoarea lui Ter Stegen. 

Sentințe date și pentru Clement Lenglet și Samuel Umtiti. Cu Ronald Araujo revenit pe teren, Lenglet a reușit să prindă câteva minute cu Granada, însă apoi nu a mai fost folosit, deși era unicul fundaș central pur. Francezul și-a pierdut încrederea din primul sezon, iar sub comanda lui Xavi nu a reușit să își revină. În cazul lui Umtiti, fundașul francez s-a accidentat la antrenamente săptămâna trecută, iar timpul de indisponibilitate se ridică la trei luni, astfel că un posibil transfer este exclus. 

Ultimul care nu intră sub nicio formă în calculele lui Xavi este tânărul Alejandro Balde. În ciuda formei slabe a lui Jordi Alba, tehnicianul i-a preferat pe Dest sau Mingueza, pe picior schimbat, în detrimentul lui Balde, în ciuda faptului că a arătat în câteva rânduri că deține viteză și calitățile necesare pentru a fi folosit. În cazul său, lipsa de experiență își spune cuvântul. 

În campionat, Barcelona se află pe locul 7 în clasament, în afara pozițiilor de cupe europene, cu 32 de puncte obținute în 20 de etape jucate. Catalanii sunt la 17 puncte de liderul Real Madrid. 

Modifică setările cookies