Spania

Scandal monstru la Barcelona! Clubul, acuzat de sexism | Femeile au zburat la clasa economica, barbatii s-au relaxat la clasa intai! Explicatia e incredibila

Situatie inacceptabila la Barcelona in timpul deplasarii in Statele Unite. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018, 09:02
Data actualizarii: Vineri 27 Iulie 2018, 09:16

Barcelona e acuzata de sexism, dupa ce echipa masculina de fotbal a zburat in Statele Unite la clasa intai, in timp ce membrele lotului feminin au fost nevoite sa zboare la clasa economica. 

Cele doua echipe au zburat cu acelasi avion catre State pentru meciurile lor dinaintea inceperii sezonului. 

  • Scandal monstru la Barcelona! Clubul, acuzat de sexism | Femeile au zburat la clasa economica, barbatii s-au relaxat la clasa intai! Explicatia e incredibila

Campionii din La Liga au fost foarte mandri ca-si pot promova echipa feminina, iar turul lor dinaintea sezonului a fost promovat drept prima deplasare impreuna a celor doua echipe. 

Barca a publicat un video in care arata ca atat fetele, cat si baietii se urca la bordul aceleiasi aeronave. 

Capitanii celor doua echipe au fost fotografiati zambind, impreuna, la clasa intai, inainte ca jucatorii si jucatoarele sa-si ocupe locurile separate. 

Ulterior, au aparut imagini pe retelele de socializare cu fotbalistii Barcelonei, iar membrele echipei feminine nu se vad nicaieri in cadru. 

Totul a devenit clar odata cu imaginile publicate de jucatoarele Barcelonei, care fusesera asezate in partea mai putin luxoasa a aeronavei. 

Situatia a generat furia pe retelele de socializare, iar administratorii paginii de Twitter "BarcaWomen" au cerut explicatii. 

Purtatorul de cuvant al Barcelonei, Josep Vives, a spus ca exista un motiv foarte clar pentru aceasta situatie. 

"Regretam ca s-a creat aceasta controversa din cauza unei probleme simple: Cand a fost rezervat zborul, nu ne asteptam ca echipa feminina sa calatoreasca cu noi. Nu mai erau alte locuri libere. Jucatoarele au calatorit pe locuri confortabile, asa cum au spus chiar ele. Acum, in zborurile interne, toata lumea va calatori la clasa intai", a explicat acesta. 

"A fost facut un efort major pentru a organiza totul in ultimul minut", a fost declaratia Alexiei Putellas, jucatoare a Barcelonei, care a sarit imediat in apararea clubului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies