Spania

Scandal în Spania! Au apărut conversațiile dintre Pique și șeful Federației despre mutarea Supercupei în Arabia! Sumele uriașe pe care cei doi le-au împărțit 

Supercupa Spaniei se desfășoară într-un format diferit de câțiva ani și se dispută în Arabia Saudită. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2022, 16:27
Data actualizarii: Luni 18 Aprilie 2022, 16:28

Noul format se desfășoară în forma unui Final 4, participantele fiind campioana Spaniei, echipa de pe poziția a doua, dar și finalistele Cupei Spaniei. Competiția se organizează în Arabia Saudită de mai bine de doi ani, motivul fiind stimulentele financiare. 'Mutarea' s-a realizat cu ajutorul Federației spaniole de fotbal, iar intermediar a fost Gerard Pique, cel care deține o firmă de investiții în sport, Kosmos. 

Au apărut conversațiile dintre Pique și șeful Federației despre mutarea Supercupei în Arabia!

Publicația El Confidencial a publicat înregistrări audio ale conversațiilor dintre Gerard Pique și Luis Rubiales, președintele Federației din Spania, în care vorbesc despre bani și cum ar trebui împărțiți aceștia între echipe. 

„Să vedem, Rubi (n.r. Rubiales), dacă e vorba de bani, dacă ei (Real Madrid) merg pentru 8 milioane, la naiba, merg opt către Madrid și opt către Barca...iar celelalte primesc două milioane și unul...sunt 19 milioane, și rămân către federație 6 milioane.

Punem presiune pe Arabia Saudită și scoatem ce putem mai bine...le spunem că dacă nu, Madridul nu merge și le mai scoatem încă unul sau două milioane în plus”, se arată în mesajul lui Pique pentru președintele Rubiales în conversația avută în 2019. 

Sursa citată informează că în contractul semnat cu Sela, compania din Arabia, Federației i-a fost garantată încasarea 40 de milioane de euro pentru fiecare ediție disputată acolo, în timp ce Kosmos, firma lui Pique, ar încasa patru milioane pentru fiecare ediție, 24 de milioane în total.

El Confidencial a publicat și un mesaj transmis de Rubiales lui Pique, vorbind despre posibilitatea ca Supercupa să se dispute pe Camp Nou: „Să vedem, Geri. Eu voi vorbi și cu Madridul. Cred că mă vor refuza, asta ne pică extrem de rău pentru a ne justifica în viitor și spunem că este stadionul cu cea mai mare capacitate, că este campioana, că este al campioanei Cupei sau a finalistei Cupei...Cred că avem legitimitate”. 

Pique nu a încasat niciun ban din partea federației, saudiții fiind cei care au făcut plățile, pentru fiecare sursă în parte. În urmă cu o săptămână, federația iberică a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic, iar în urma lui au fost sustrase arhive care îi aparțineau lui Luis Rubiales.  

Modifică setările cookies