Spania

Reacție dură a lui Xavi după ce Granada a egalat pe final: „A fost același film! Am pierdut puncte vitale!” 

Barcelona a remizat în deplasarea cu Granada, 1-1, și se află pe locul șase în clasamentul La Liga. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 23:06
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 23:07

Catalanii au deschis scorul prin Luuk de Jong, care a înscris din centrarea lui Dani Alves, însă s-au văzut egalați în minutul 89, după ce Puertas a reușit să marcheze, în urma unei degringolade în apărarea Barcelonei. Echipa lui Xavi a rămas și în 10 oameni în minutul 79, după ce Gavi a văzut al doilea cartonaș galben. 

Xavi, critic cu jucătorii săi după remiză 

La finalul meciului, tehnicianul Barcelonei a vorbit despre deznodământul partidei, vizibil dezamăgit de modul în care jucătorii săi s-au prezentat. 

„Ne-a lipsit profunzimea și imaginea de ansamblu, sunt lucruri pe care le lucrăm la antrenamente. În prima parte ne-a lipsit profunzimea, apoi a venit golul, care e cel mai dificil, iar apoi a fost același film ca cel de la Pamplona. Situația cerea răbdare, să avem posesie și să jucăm în terenul advers, însă am pierdut mingi banale.

Trebuie să fim autocritici, au fost erorile noastre. Înainte de eliminare ar fi trebuit să închidem jocul și să facem mai mult pentru a câștiga. Meciul era deschis și puteam face 2-0. 

Sunt contrariat, am pierdut două puncte vitale. Eliminarea ne-a afectat, a marcat meciul, însă au fost erorile noastre. Era momentul în care trebuia să ținem balonul, să îl facem să circule și să avem răbdare”, a declarat Xavi, citat de cotidianul SPORT.

Laude pentru Luuk de Jong 

Totodată, tehnicianul a vorbit și despre golul înscris de Luuk de Jong, care a ajuns la două meciuri consecutive în care marchează. Xavi a comentat posibilitatea ca neerlandezul să plece în cazul în care primește oferte, astfel încât Ferran Torres să poată fi înscris.

„Face parte din lot și dacă vin oferte trebuie să facem astfel încât să încadrăm limita salarială, pentru a-l înscrie pe Ferran Torres. Este un profesionist și sunt încântat. În afară de gol, a făcut un meci mare. Sunt bucuros pentru el, dar nemulțumit de rezultat”, a spus Xavi. 

Modifică setările cookies