Spania

Barcelona, egalată de Granada în minutul 89! Luuk de Jong a înscris din pasa lui Alves! Gazdele, neînvinse de șapte etape 

Barcelona s-a deplasat la Granada pentru meciul din etapa cu numărul 20. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 21:05
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 21:28

21:25 Puertas a egalat în minutul 89 pentru Granada, după o serie de erori în defensiva Barcelonei. Astfel, echipa lui Moreno este neînvinsă în campionat de șapte etape. 


Catalanii și-au mai recuperat din jucătorii care au fost infectați cu Covid-19, astfel că situația lotului lui Xavi nu a mai fost atât de dramatică. Golul a fost deschis în minutul 10, de Luuk de Jong, care a înscris golul victoriei și în etapa trecută, cu Mallorca, dar reușita i-a fost anulată cu VAR, după un ofsaid milimetric la Gavi. 

Tot neerlandezul a fost aproape de o super-reușită în prima repriză, după ce a încercat un scorpion kick, care însă nu s-a dus pe poartă. De Jong a reușit însă să înscrie, în minutul 57, după o centrare perfectă a lui Dani Alves, care a fost trimis titular de Xavi. 

Dani Alves își marchează astfel revenirea în La Liga în stil mare, cu un assist, fiind prima sa pasă de gol din mai 2016, atunci când pasa decisiv pentru ultima dată în campionatul iberic, tot într-un meci cu Granada. Brazilianul a bifat astfel assist-ul cu numărul 102 la Barcelona. 

Luuk de Jong a ajuns astfel la al doilea meci consecutiv în care înscrie, iar forma sa bună din startul sezonului ar putea fi un răspuns pentru ofensiva lui Xavi. Tehnicianul le-ar fi cerut conducătorilor un vârf care să asigure golul, după ce a decis să nu îl folosească pe atacantul adus de la Sevilla în primele sale meciuri. 

Neerlandezul pare într-o formă bună în startul lui 2022, astfel că ar putea fi soluția de care Xavi avea nevoie. 

Modifică setările cookies