Reactia Barcelonei dupa implicarea lui Messi in cel mai mare scandal de evaziune fiscala de pe planeta. Ce spune si argentinianul despre dosarul "Panama Papers"

Reactia Barcelonei dupa implicarea lui Messi in cel mai mare scandal de evaziune fiscala de pe planeta. Ce spune si argentinianul despre dosarul "Panama Papers"

Leo Messi, Michel Platini, dar si Vladimir Putin ori premierul islandez Sigmundur Davíð Gunnlaugsson sunt implicati in cel mai mare dosar de evaziune fiscala de pe planeta. Peste 11 milioane de documente au fost "scurse" pentru a servi drept dovezi ca bogatii lumii isi ascund banii in paradisuri fiscale.

Bogatii lumii, intre care lideri mondiali precum Vladimir Putin ori regii unor state arabe, dar si staruri ca Leo Messi isi ascund banii in paradisuri fiscale, nedeclarandu-si adevaratele averi. Sunt concluziile trase dupa ce publicatia germana Suddeutsche Zeitung a primit circa 2,6 terabiti de date secrete, continand peste 11 milioane de documente. Datele au fost analizate alaturi de Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie, cu efortul a 400 de jurnalisti din peste 100 de institutii de presa din 80 de tari.

Intre cei care au facut evaziune fiscala si au spalat bani s-ar afla din nou Leo Messi, cel care a mai avut un dosar de evaziune pe rol in Spania. Numele fotbalistului a reiesit si din documentele din asa numitul dosar Panama Papers, acesta ascunzandu-si, cu ajutorul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, specializat in crearea de societati offshore, averea si evitand plata taxelor.

Messi s-a aparat prin intermediul unui comunicat oficial dat ieri, acesta spunand ca "acuzatiile sunt false si defaimatoare" si ca va merge in justitie impotriva celor care i-au adus acest prejudiciu de imagine (DETALII AICI).

La mai putin de 24 de ore distanta, si Barcelona i-a luat apararea fotbalistului sau. Barcelona anunta, prin intermediul unui comunicat, ca ii acorda sprijin total argentinianului si familiei acestuia.

"Inca din momentul aparitiei dosarului Panama Papers si a acuzatiilor la adresa lui Leo Messi, clubul i-a trimis acestuia tot sprijinul.

Barcelona ii pune la dispozitie lui Messi toate mijloacele administrative si financiare pentru a-si curata numele in acest dosar", se arata in comunicat.

De asemenea, un alt nume din fotbal reiesit din dosar este cel al uruguayanului Juan Pedro Damiani, membru al Comisiei de Etica a FIFA. Acesta a fost suspendat de urgenta si va fi anchetat.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Anchetă privind împuşcarea ursului Arthur. Legea ar putea fi schimbată după cazul dezvăluit de Ştirile PRO TV
BRAT
Modifică setările cookies