Gianni Infantino ataca dur dezvaluirile din PANAMA PAPERS: "Maniera in care au prezentat documentele E O RUSINE!"

Gianni Infantino ataca dur dezvaluirile din PANAMA PAPERS: "Maniera in care au prezentat documentele E O RUSINE!"

Presedintele FIFA e revoltat dupa ce dezvaluirile din Panama Papers au lovit si fotbalul.

"Orice proces de atribuire a drepturilor a fost corect si bine documentat. Maniera in care a fost prezentat este pur si simplu o rusine", a reiterat Infantino intr-un interviu exclusiv pentru numarul de luni al magazinului german Kicker.

Pe 5 aprilie, el isi exprimase "consternarea" dupa ce a subliniat ca "nimic nu indica faptul ca o neregula ar fi fost comisa de UEFA sau de mine insumi".

Contractul adus la lumina de "Panama Papers" se refera la vanzarea drepturilor televizate din Liga Campionilor pe piata ecuadoriana, pentru perioada 2006-2009. Unul dintre semnatari este UEFA, care a vandut drepturile in calitate de instanta suprema a fotbalului european, reprezentata de Infantino. Un alt semnatar este societatea offshore Cross Trading, cu sediul in Niue, o insula din Pacific, intermediara televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru cumpararea drepturilor TV al competitiilor europene.

"Contractul a fost negociat in detaliu de echipa de marketing si examinat de doua servicii ale UEFA. Conform procedurii standard, el a fost semnat de doi directori ai UEFA. in acest caz, eu nu am fost decat unul din cei doi directori", a explicat noul presedinte al FIFA.

"Dar daca, odata incheiat contractul, proprietarii drepturilor comit nereguli, nici UEFA si nici eu nu am avut vreo responsabilitate in acest caz", a conchis Infantino, dand asigurari ca el va fi absolvit de orice vina "atunci cand toate dovezile vor fi prezentate".

Publicatia germana Sueddeutsche Zeitung, care a obtinut documentele respective, sustine ca Infantino a semnat in 2006 si 2007 contracte care se refera in special la drepturile de televiziune ale Ligii Campionilor cu oameni de afaceri care in prezent sunt in vizorul justitiei americane in scandalul de coruptie care zguduie FIFA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Resturile rachetei chinezești au ajuns duminică în Oceanul Indian. Mare parte din componente au ars la intrarea în atmosferă
BRAT
Modifică setările cookies