PANAMA PAPERS | Dezvaluiri despre "testamentul financiar al lui Ion Tiriac". Toata averea miliardarului roman e in Panama

Ion Tiriac Panama Papers Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2016, 20:10
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2016, 20:23

Ion Tiriac, cel mai bogat om din Romania, cu o avere de peste un miliard de euro, isi are intreaga avere in Panama, potrivit unor informatii publicate de Rise Project.

Cazul Panama Papers, cea mai mare scurgere de informatii din istorie care scoate la lumina lumea ascunsa a banilor din offshore, nu l-a evitat nici pe Ion Tiriac, cel mai bogat om din Romania.

CITITI PE LARG DESPRE SUBIECTUL "PANAMA PAPERS" PE STIRILEPROTV.RO

Potrivit celor de la Rise Project, Ion Tiriac si Klaus Mangold, fostul CEO Daimler, au apelat la casa de avocatura Mossack Fonseca
si "sunt membri intr-o fundatie privata din Panama devenita beneficiarul final al marilor afaceri derulate in Romania de Tiriac"

Avocatul lui Ion Tiriac, Nicolai Mindrila, si el membru in fundatia din Panama (Puma Foundation), alaturi de Rodica Tiriac, sora lui Ion Tiriac, si Ion Alexandru Ion Tiriac, fiul acestui, vorbeste despre aceasta fundatie ca despre "testamentul financiar" al lui Ion Tiriac.

"Puma Foundation este o fundatie pentru clauza de moarte. Tot ce inseamna patrimoniul lui Ion Tiriac se inchide in Puma Foundation. Asta inseamna ca orice tranzactie se inchide, in final, in Puma Foundation."

CITITI PE LARG DESPRE SUBIECTUL "PANAMA PAPERS" PE STIRILEPROTV.RO

"Fondator unic al fundatiei este Ion Tiriac. Toti ceilalti care aparem acolo, eu, Rodica Tiriac, Klaus Mangold avem aceeasi pozitie, membri ai consiliului director, avem atributii indeobste dupa moartea acestuia. Daca pana atunci nu o dizolva..."

"Acolo se va imparti totul, in functie de cum dispune in ultima scrisoare beneficiarul in viata. Dispozitiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac.", declara acesta pentru Rise Project (detalii).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!