GALERIE FOTO Imagini fabuloase la Bilbao, peste 1 milion de oameni au sărbătorit câștigarea Cupei Spaniei de Athletic, simbolul Țării Bascilor!

Athletic Bilbao Cupa Spaniei ernesto valverde Real Mallorca Tara Bascilor Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 11:52
Data actualizarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 13:13

Athletic Bilbao a obținut trofeul Copa del Rey după ce a învins-o în finală pe Real Mallorca.

Peste un milion de persoane au ieşit joi pe străzile oraşului Bilbao la parada jucătorilor lui Athletic, care au câştigat sâmbătă Cupa Spaniei la fotbal, după ce s-au impus la loviturile de departajare în finala cu Real Mallorca, 1-1 și 5-3 d.l.d.

Jucătorii şi stafful tehnic s-au îmbarcat pe barja istorică ''Gabarra'' cu care au străbătut circa 12 km pe râul Nervion de la vărsarea în mare la primăria din centrul oraşului, în ovaţiile fanilor masaţi pe maluri.

Câştigătorii cupei au fost însoţiţi de 100 de mici ambarcaţiuni, inclusiv 30 bărci tradiţionale basce, toate ornate în culorile roşu şi alb ale clubului.

Peste un milion de oameni s-au înghesuit pe ambele maluri ale râului pentru a încuraja jucătorii unei echipe care conţine doar fotbalişti născuţi şi crescuţi în Ţara Bascilor, în nordul Spaniei şi sudul Franţei - o politică veche și care conferă clubului Athletic un sentiment special de identitate şi mândrie locală.

VIDEO Rezumatul finalei Cupei Spaniei, Athletic Bilbao - Real Mallorca 1-1, 5-3 d.l.d.

Au fost ovaţii speciale pentru antrenorul Ernesto Valverde, care a condus-o pe Athletic a câştigarea primului trofeu în Copa del Rey din ultimii 40 de ani, clubul pierzând şase finale de când a ridicat ultima dată trofeul în 1984.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!