fc barcelona Cazul Negreira excludere uefa champions league Spania

FC Barcelona, acceptată provizoriu în sezonul actual din UEFA Champions League. Când va fi anunțată decizia definitivă

La sfârșitul lunii martie, UEFA a anunțat că începe o investigație în scandalul Negreira, în care este implicat clubul FC Barcelona. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 18:11
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 18:22

FC Barcelona și doi dintre foștii săi președinți au fost acuzați de justiția spaniolă la începutul lui martie 2023 pentru „corpuție”, „încălcare a încrederii” și „înregistrări comerciale false” în cazul plăților suspecte de bani către Jose Maria Enriquez Negreira, fost conducător al arbitrajului spaniol, de asemenea urmărit penal.

Presa internațională menționa în acele momente că echipa lui Xavi ar putea fi exclusă din Champions League următorul sezon.

UEFA a anunțat decizia provizorie în cazul clubului FC Barcelona

Forul internațional și-a dat acordul provizoriu pentru ca gruparea catalană să participe în sezonul 2023-2024 al UEFA Champions League. 

"FC Barcelona a fost autorizată provizoriu să participe la competiția intercluburi din sezonul 2023-2024, o decivie viitoare privind admiterea sau excluderea urmând să fie luată", se arată în comunicatul emis. 

FC Barcelona, în sezonul 2022/23

FC Barcelona a încheiat ediția 2022/23 a primului eșalon din Spania pe prima poziție cu 88 de puncte. După 38 de etape disputate în La Liga, echipa pregătită de Xavi Hernandez a înregistrat 28 de victorii, patru rezultate de egalitate și șase înfrângeri.

În ultima etapă de campionat, FC Barcelona a pierdut în deplasare, cu Celta Vigo, scor 1-2. Veiga marcase o „dublă” pentru gazde (42', 65'), în timp ce Ansu Fati a reușit să înscrie ultimul gol al catalnilor din sezonul 2022/23 din La Liga.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!