Aleix Garcia Barcelona Dinamo Girona FC Real Madrid Spania

FOTO ȘI VIDEO Fostul fotbalist de la Dinamo, integralist și ”dirijor de orchestră” la echipa care luptă pentru locul 1 cu FC Barcelona și Real Madrid!

Aleix Garcia, care a jucat 7 meciuri pentru Dinamo în 2020, continuă evoluțiile excelente la Girona FC.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 10:18
Data actualizarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 10:39

Mijlocașul central spaniol Aleix Garcia (26 de ani), fost la Dinamo în 2020 (când a jucat 7 meciuri în Liga 1 și o partidă în Cupa României), a avut un sezon 2022-2023 de excepție la Girona și continuă cu evoluții foarte bune și în această ediție din La Liga.

Dacă în campionatul trecut a fost, până spre final, cel mai bun fotbalist din La Liga, conform notelor primite de la site-ul de specialitate Sofascore, în acest sezon Aleix Garcia este integralist în primele 6 etape la Girona, echipă aflată în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte (16) cu liderul FC Barcelona (care are un golaveraj mai bun: 16-6 vs 16-7) și momentan peste Real Madrid (locul 3, cu 15 puncte, care joacă duminică seara derby-ul cu Atletico Madrid).

Aleix Garcia, decisiv în Sevilla - Girona 1-2

Mijlocașul a atras atenția giganților FC Barcelona, Chelsea și Atletico Madrid, s-a aflat și pe lista selecționerilor Spaniei, dar a semnat în vară cu Girona prelungirea contractului, până în iunie 2026.

În cele 6 etape din La Liga, Aleix Garcia a jucat toate cele 540 de minute (1-1 cu Real Sociedad, 3-0 cu Getafe, 2-1 cu Sevilla, 1-0 cu Las Palmas, 4-2 cu Granada și 5-3 cu Mallorca) și a înscris golul decisiv al victoriei din deplasare cu Sevilla, 2-1 pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”.

Mundo Deportivo: Aleix Garcia, ”dirijor de orchestră” la Girona

”Dacă există un dirijor de orchestră la Girona, acela este Aleix Garcia”, a scris Mundo Deportivo după Girona - Mallorca 5-3 de sâmbătă.

”Suntem fericiți și mulțumiți. Echipa joacă un fotbal atractiv și ne bucurăm cu toții. Mai avem lucruri de îmbunătățit, dar în linii mari suntem la un nivel spectaculos.

Aleix Garcia: ”Vom forma o echipă mare”

Acum ne așteaptă două echipe complicate, Villarreal și Real Madrid. Trebuie să vedem cât de puternici suntem, dar suntem pe deplin încrezători și vom lupta în ambele meciuri pentru cele trei puncte.

Am mai spus-o, armonia din afara terenului este foarte bună și avem o relație excelentă între noi, ceea ce este esențial pentru rezultatele pe care le obținem. 

Noii jucători s-au adaptat perfect și vom forma o echipă mare”, a spus Aleix Garcia după ultima etapă din La Liga.

Foto: Imago, Dinamo, Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!