BARCELONA SUB ASEDIU! Aeroportul a fost blocat: peste 8000 de oameni protesteaza dupa decizia Curtii Supreme! Politia a intervenit | VIDEO

Barcelona Catalunia Curtea Suprema a Spaniei fc barcelona Spania BARCELONA SUB ASEDIU! Aeroportul a fost blocat: peste 8000 de oameni protesteaza dupa decizia Curtii Supreme! Politia a intervenit | VIDEO
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Octombrie 2019, 19:41
Data actualizarii: Luni 14 Octombrie 2019, 19:51

Separatistii catalani fac haos in Barcelona!

Aproximativ 8000 protestatari au blocat aeroportul El Prat, dupa ce Curtea Suprema de Justitie spaniola a anuntat pedepse de 100 de ani de inchisoare in total pentru noua lideri separatisti din regiune, scrie El Periodico. 

Politia a intervenit pentru a evacua protestatarii din aerport, din terminalul plecari, iar haosul s-a declansat imediat.  (VIDEO AICI)

  • BARCELONA SUB ASEDIU! Aeroportul a fost blocat: peste 8000 de oameni protesteaza dupa decizia Curtii Supreme! Politia a intervenit | VIDEO

Mare parte din zboruri au fost anulate, iar calatorii au fost evacuati din aeroport.  (VIDEO AICI)

CLICK AICI PENTRU IMAGINI 

Pe langa haosul din aeroport, mai multe artere importante au fost blocate, anunta El Periodico. 

Curtea Suprema de Justitie din Spania a anuntat luni ca noua lideri separatisti catalani, intre care si fostul vicepresedinte catalan Oriol Junqueras, au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 9 si 13 ani de inchisoare pentru tentativa de proclamare a indepententei regiunii Catalunya in 2017. Carles Puigdemont, fostul premier al Catalunyei, a descris sentinta ca "o atrocitate".

 

FC Barcelona, reactie dura dupa decizia Curtii Supreme

 

"100 de ani de inchisoare in total. O atrocitate. Acum, mai mult ca inainte, este timpul sa reactionam cum nu am mai facut-o. Pentru viitorul fiilor si fiicelor noastre. Pentru democratie. Pentru Europa. Pentru Catalunya", a scris Puigdemont pe retelele sociale. Acesta se afla in Belgia, unde are calitatea de eurodeputat, dupa ce a fugit de autoritatile spaniole. In iulie 2018, Spania a renuntat la mandatele europene de arestare.

FC Barcelona a reactionat imediat prin intermediul unui comunicat. Sefii clubului catalan sunt de partea fostilor lideri politici ai regiunii, cei care au cerut independenta in 2017.

"(...) pentru apararea libertatii de exprimare si a dreptului de a decide, astazi, dupa decizia de condamnare a Curtii Supreme in procesul impotriva liderilor politici catalani, clubul nostru exprima:

Asa cum arestul preventiv nu a ajutat la solutionarea conflictului, nici condamnarea la inchisoare nu o va face, pentru ca inchisoarea nu este o solutie", se arata in comunicatul Barcelonei.

"Clubul FC Barcelona isi exprima suportul si solidaritatea cu familiile celor lipsiti de libertate", se mai arata in comunicat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!