FOTO ȘI VIDEO Aleix Garcia, ex-Dinamo, greu de ținut de Girona! Un gigant din Premier League îl are pe listă pe cel mai bun fotbalist din La Liga

Aleix Garcia Chelsea Dinamo Girona la liga Spania
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 14:16
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 14:15

Ibericul trecut prin ”Ștefan cel Mare” continuă să fie cel mai în formă jucător din campionatul Spaniei, conform notelor primite.

”Girona lucrează pentru a-i reînnoi contractul lui Aleix Garcia”, scrie As, însă mijlocașul central trecut pe la Dinamo în 2020 se află inclusiv pe lista lui Chelsea, după ce la finalul anului trecut spaniolii au pomenit despre interesul Barcelonei și al lui Atletico Madrid pentru fotbalist.

Aleix Garcia, care între octombrie și decembrie 2020 a jucat 8 meciuri în Liga 1 și Cupa României la Dinamo, continuă să fie cel mai în formă fotbalist din La Liga.

Conform notelor Sofascore, site de specialitate apreciat pentru statisticile și monitorizarea jucătorilor, mijlocașul de la Girona are cea mai mare medie din La Liga (7,58), fiind lider într-un clasament al fotbaliștilor în care în Top 10 îi găsim pe Karim Benzema (7,52), Toni Kroos (7,51), Antoine Griezmann (7,50), Pedri (7,37), Robert Lewandowski (7,36), Jose Luis Gaya (7,34), Federico Valverde (7,33), Dani Parejo (7,32) și Geronimo Rulli (7,31).

As despre Aleix Garcia: ”O piesă vitală, unul dintre jucătorii remarcabili ai campionatului”

”Directorul sportiv Quique Cárcel a dezvăluit la RAC1 că a sosit momentul pentru a le prelungi contractele antrenorului Michel și jucătorului Aleix Garcia. 

În ceea ce-l privește pe Aleix, acesta își va reînnoi automat înțelegerea pentru încă un an dacă echipa se menține în prima ligă, dar Girona dorește o prelungire pe mai multe sezoane.

O piesă vitală a proiectului de la club, fotbalistul a fost singurul din echipă care a evoluat în toate cele 22 de etape de până acum și este unul dintre jucătorii remarcabili ai campionatului”, a scris As.

Chelsea a tatonat pista Aleix Garcia în luna ianuarie

Pride of London și Transfer Room au scris ambele despre interesul lui Chelsea pentru Aleix Garcia, care a mai avut o experiență în Premier League, la Manchester City.

Conform acestor surse, clubul londonez a făcut în luna ianuarie primele demersuri cu privire la un posibil transfer al mijlocașului, lucru confirmat și de La Liga TV.

Girona, cu Aleix Garcia integralist și pasator decisiv la unul dintre goluri, a câștigat la scor în ultima etapă, 6-2 cu Almeria, și se află pe locul 11 în clasament, la distanță egală (7 puncte) atât de retrogradare, cât și de ultima poziție care asigură calificarea în cupele europene.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!