Fostul star al lui Dinamo e dorit în toată Europa! Xabi Alonso îl cheamă în „dream team-ul” său invincibil

Aleix Garcia Barcelona Bayer Leverkusen Dinamo Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 12:36
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 12:35

E dorit și de trei echipe din Spania!

Aleix García (26 de ani) a fost una dintre revelațiile sezonului în Spania. Fostul mijlocaș al lui Dinamo a fost unul dintre liderii lui Girona, care încheie La Liga pe poziția a treia și va juca în UEFA Champions League.

Cotat la 25 de milioane de euro, Aleix García a marcat trei goluri și a oferit șase pase decisive în acest sezon. Publicația Marca scrie că mijlocașul spaniol, care a debutat și pentru „Furia Roja”, este dorit de cluburi importante din Europa.

Barcelona și Bayer Leverkusen se luptă pentru Aleix García

Barcelona, care și-a manifestat interesul pentru García și în lunile precedente, ar fi una dintre pretendentele la semnătura mijlocașului. „Este pe placul conducerii și pe placul lui Xavi. Și e urmărit de multă vreme de Barcelona. Totuși, nu ar fi un transfer ușor de realizat, prețul său este peste 20 de milioane de euro”, scriu spaniolii.

Barcelona are probleme financiare și, ca să realizeze o astfel de mutare, trebuie mai întâi să își reducă cheltuielile. Ceea ce se traduce prin jucători care să plece de la echipă. 

Marca notează că Aleix García are și varianta Bayer Leverkusen, campioana Germaniei și surpriza sezonului în Europa. Fostul dinamovist este dorit în mod expres de Xabi Alonso. Pentru Leverkusen, club care stă bine economic, nu ar fi un transfer deloc imposibil.

Aleix García, dorit și de alte două cluburi din Spania

Aleix García are, de asemenea, și alte două variante în Spania. Sevilla și Betis îl doresc pe mijlocașul spaniol, chiar dacă prețul acestuia s-ar putea dovedi o barieră importantă în calea unui transfer.

Aleix García a fost adus de Dinamo în octombrie 2020, în perioada Pablo Cortacero. Nu a rămas în Ștefan cel Mare decât până în ianuarie 2021, când a plecat la Eibar, din cauza problemelor financiare ale „câinilor”.

Spaniolul a bifat doar opt meciuri pentru Dinamo, în total 477 de minute. În această perioadă nu a marcat și nici nu a reușit vreun assist. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!