Echipa nationala de rugby Alin Petrache Rugby Rugby

Veste uriașă pentru rugbyul românesc! „Stejarii”, calificați la Cupa Mondială. Anunțul făcut de World Rugby

Naționala României de rugby s-a calificat la Campionatul Mondial din Franța 2023.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 17:31
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 17:46

„Stejarii” au obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, a anunţat joi World Rugby.

Spania, descalificată pentru că a folosit un jucător neeligibil

„Federația Română de Rugby a luat act de comunicatul oficial al World Rugby referitor la sancțiunile primite de Spania drept consecință a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin van den Berg). Aceste sancțiuni au fost impuse ca urmare a deciziei unei Comisiii Independente numite de forul mondial”, se arată în comunicatul FRR. 

“Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023. Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. 

În cadrul procedurilor, Federația Română de Rugby a fost reprezentată de societățile de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer (avocați Rhodri Thomas și Felix Schaaf) și Țuca Zbârcea & Asociații (avocați Cornel Popa și Dan Cristea).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!