UPDATE Rusia nu mai există în sport! World Rugby a suspendat țara lui Putin, rușii interziși la Mondialele de patinaj

Rusia razboi Rugby Ucraina World Rugby Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Martie 2022, 10:38
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2022, 12:06

Rusia, adversara României, şi Belarus au fost suspendate marţi din rugby-ul internaţional, a anunţat instanţa mondială a sportului cu balonul oval, după invazia Rusiei în Ucraina.

UPDATE Comitetul de organizare a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic şi Federaţia franceză a sporturilor pe gheaţă au anunţat că sportivii din Rusia şi Belarus nu vor putea participa la Campionatele Mondiale programate la Montpellier între 23 şi 26 martie, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

În plus, Campionatul Mondial de volei masculin programat în perioada 26 august - 11 septembrie în Rusia va fi mutat într-o altă ţară, a anunţat Federaţia internaţională (FIVB).

Știrea inițială:

Comitetul Executiv al federaţiei internaţionale a decis ”suspendarea totală şi imediată a Rusiei şi Belarus din toate activităţile internaţionale de rugby şi de club la nivel transfrontalier până la noi ordine”, precum şi ”suspendarea totală şi imediată a Federaţiei ruse de rugby din statutul său de membru al World Rugby până la noi ordine”, precizează comunicatul.

World Rugby, susținere pentru Ucraina

”Decizia a fost luată în interesul valorilor de solidaritate, integritate şi respect faţă de rugby”, a menţionat World Rugby, care a asigurat de o ”susţine totală comunitatea de rugby” din Ucraina.

Rusia era angajată în calificările pentru Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa, însă ocupa locul cinci în clasamentul Rugby European Championship, cu trei meciuri rămase de jucat, în condiţiile în care doar primele două clasate se califică direct la turneul final, iar a treia echipă intră în recalificări.

Rusia era în grupă cu România în preliminariile Cupei Mondiale 2023

Meciul dintre Georgia şi Rusia, care trebuia să aibă loc în weekend, la Tbilisi, a fost amânat şi nu se va mai juca, la fel ca şi ultimele două partide ale Rusiei, contra Portugaliei şi Olandei, programate în luna martie.

World Rugby nu a precizat consecinţele acestei suspendări în procesul de calificare.

Rusia s-a calificat la ediţiile din 2011 şi 2019 ale Cupei Mondiale, dar nu a obţinut nicio victorie.

În Rugby European Championship 2022, Spania ocupă primul loc, cu 13 puncte, urmată de România, 8 puncte, Georgia, 7 puncte (un joc mai puţin), Portugalia, 7 puncte, Rusia, 1 punct (un joc mai puţin), Olanda, 0 puncte.

În preliminariile Cupei Mondiale 2023, care include rezultatele cumulate din ediţiile 2021 şi 2022 ale REC, Georgia e lider, cu 31 puncte (un joc mai puţin), urmată de Spania, 25 puncte, România, 22 puncte, Portugalia, 21 puncte, Rusia, 10 puncte (un joc mai puţin), Olanda, 0 puncte.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!