CSM Bucuresti CSKA Moscova EHF Champions League Handbal

CSM București, în sferturile EHF Champions League! Echipele naționale de handbal din Rusia și Belarus, excluse din orice competiție

Criza din Ucraina afectează grav sportul. Mai multe federații internaționale au luat decizii împotriva Rusiei.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 21:44
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 11:01

UPDATE 21:45 EHF, prim comitetul executiv, convocat în ședință extraordinară, a decis ca toate ecipele de club, precum și naționalele din Rusia și Belarus să fie excluse temporar din orice competiție de handbașl internațională. De această decizie profită CSM București, care va juca direct în sferturile EHF Champions League, împotriva Team Esbjerg, prntru un loc în ”Final Four”.

  • CSM București - Ferencvaros


18:45 UEFA a decis ca Spartak Moscova să fie exclusă din Europa League, iar FIFA a decis ca Rusia să nu poată participa în competiții cu denumirea statului, ci sub numele de ”Uniunea de Fotbal a Rusiei”, care nu va putea folosi steagul de stat.

Mai mult, în Rusia și Ucraina nu se vor mai juca, cel puțin o perioadă, meciuri internaționale. Și se așteaptă ca în cel mai scurt timp să fie luate decizii împotriva Rusiei și în alte discipline sportive. Iar un club din România poate profita de acest conflict politic. 

Handbalistele de la CSM București se duelează cu CSKA Moscova pentru un loc în sferurile EHF Champions League, într-o dublă ce urmează să aibă loc pe 26 martie, la București, și pe 2 aprilie pe terenul rusoaicelor antrenate de Florentin Pera.

Oficialii celor de la CSM București vor ca dubla să nu se mai dispute, iar echipa lor să câștige calificarea la ”masa verde”, la fel cum s-a întâmplat și în fotbal. Fanatik susține că cei din conducerea echipei au pregătit o adresă către EHF prin care cer clarificări dacă se va juca sau nu meciul. 

CIO a recomandat tuturor organizațiilor sportive din lume să interzică accesul Rusiei și a echipelor și sportivilor proveniți din Rusia în competițiile internaționale, în semn de solidaritate pentru populația din Ucraina.

Dacă va trece de CSKA Moscova, CSM București, echipă antrenată de Adrian Vasile, se va duela cu Team Esbjerg pentru un loc în ”Final Four”. În timp ce Gyor rămâne marea favorită a competiției.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!