Rusia reacționează după ce FIFA și UEFA au exclus-o din toate competițiile sportive: „Are un caracter discriminatoriu!”

FIFA Rusia Ucraina UEFA Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 21:54
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 22:02

Președintele Federației Ruse de Fotbal va face apel la măsura dictată de UEFA. 

Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, UEFA se anunță decizia de suspendare a cluburilor și naționalelor din Rusia din participarea la competițiile FIFA și UEFA! Decizia vine după ce inițial varianta viabilă era ca echipele rusești să joace pe teritoriu neutru, iar Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”.

Această hotătâre nu a fost pe placul Federației Ruse de Fotbal. Alexander Valeryevich Dyukov, președintele instituției a emis un comunicat oficial în care își arată nemulțumirea față de decizia luată de UEFA. Acesta face apel la sportivitate și la numărul uriaș de atleți, antrenori, angajați, dar și suporteri ai echipelor din Rusia, care vor suferi din cauza acestei măsuri.

„Uniunea de Fotbal a Rusiei este în dezacord total cu decizia FIFA și UEFA de a interzice tuturor echipelor din Rusia participarea la meciurile din competițiile internaționale pe o perioadă nedeterminată.

Considerăm că această decizie se opune regulilor și principiilor unei competiții internaționale și spiritului sportiv. Are un caracter discriminatoriu și este o ofensă la adresa unui număr uriaș de atleți, antrenori, angajați ai echipelor de club și al echipelor naționale și, cel mai important, la adresa a milioane de suporteri ruși și străini, ale căror interese trebuie protejate în primul rând de organizațiile sportive internaționale.

Astfel de acțiuni divid lume sportului, care întotdeauna a aderat la principii de egalitate, respect reciproc și independență față de politic.

Ne rezervăm dreptul de a face apel la decizia FIFA și UEFA în acord cu normele legislației sportive internaționale”, a fost anunțul Uniunii de Fotbal din Rusia, citat de Championat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!