Romania - Tonga Cupa Mondiala de Rugby Revolutie Rugby Rugby

Revoluție în echipa României pentru meciul cu Tonga, la Cupa Mondială de rugby din Franța

România - Tonga, ultimul meci al "Stejarilor" la Cupa Mondială de rugby din Franța, are loc duminică, de la 18:45, LIVE BLOG pe www.sport.ro 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 14:37
Data actualizarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 14:53

Antrenorul echipei naţionale de rugby a României, Eugen Apjok, a făcut 9 schimbări în primul XV faţă de meciul cu Scoţia, dintre care doi debutanţi, pentru partida cu Tonga, ultima a ''stejarilor'' la Cupa Mondială din Franţa, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Rugby.

Revoluție în echipa României. Comunicatul FRR

"Faţă de meciul cu Scoţia de săptămâna trecută, pe fondul mai multor accidentări apărute la partida cu 'ciulinii', stafful tehnic a făcut o serie de modificări. Astfel în primul XV sunt 9 schimbări faţă de meciul trecut, cu Cojocaru şi Gordaş în linia întâi şi Iftimiciuc în cea de-a doua.

Linia a treia este schimbată în totalitate, pe teren urmând să se afle Neculau, Boboc şi Gorin (Andrei Gorcioaia, n.red.). De asemenea, Surugiu, aflat la selecţia cu numărul 105, va fi mijlocaşul la grămadă al 'stejarilor'.

Încă două schimbări sunt la nivelul centrilor şi aripilor, cu Manumua şi Onuţu în teren. De remarcat debutul în tricoul de 'stejar' al tânărului jucător Mihai Graure (20 ani), care va participa luna viitoare şi cu România U20 la Campionatul European de la Praga. De asemenea, în faţa debutului la Cupa Mondială se află şi Alexandru Bucur. Ambii se află pe banca de rezerve", precizează FRR pe site-ul oficial.

România, ultimul meci la Cupa Mondială de rugby din Franța

După meciul cu Scoţia, au devenit indisponibili căpitanul Cristi Chirica, după ce a suferit o comoţie în acel meci, Jason Tomane, care are o ruptură musculară biceps, şi Dragoş Ser, care are contuzie costală.

"Ne aşteptăm la o confruntare grea, am mai jucat cu ei şi în trecut, i-am analizat, ştim ce fac şi ce joacă, sperăm ca grămada să dea tonul. Ca moral nu este uşor, ştim toţi care au fost rezultatele celor trei meciuri, oricine ar fi fost aici ar fi avut de suferit la nivel mental după asemenea înfrângeri.

Încercăm să ne remontăm, este şansa noastră să arătăm că ştim să jucăm rugby şi că prezenţa la Cupa Mondială este o plăcere pentru fiecare dintre jucători şi pentru noi, cei care suntem aici, inclusiv antrenori", a declarat Mihăiţă Lazăr, antrenorul pe înaintare al ''stejarilor''.

Meciul cu Tonga va fi ultimul în tricoul de ''stejar'' pentru Andrei Gorcioaia şi Florin Surugiu, cei doi anunţându-şi retragerea de la echipa naţională.

România - Tonga | Primul XV al "Stejarilor"

Echipa naţionalei României pentru partida cu Tonga: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (căpitan; CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 14. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara). Antrenor: Eugen Apjok.

Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d'Arcachon), 18. Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 23. Mihai Graure (CS Dinamo).

  • Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de rugby din Franţa. ''Stejarii'' vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, de la ora 18:45.
  • În primele trei partide, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

VIDEO Florin Surugiu, despre momentele care l-au călit în carieră 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!