Fiji Cupa Mondiala de Rugby Flying Fijians Vinaya Habosi Waisea Nayacalevu Rugby

FOTO ȘI VIDEO Fiji, marea surpriză de la Cupa Mondială de rugby, la un pas de sferturi! Imagini spectaculoase cu ”Flying Fijians”

Reprezentativa din Pacific a fost condusă cu 9-0 la pauză de selecționata Georgiei în grupele Cupei Mondiale de rugby, dar a revenit spectaculos în repriza secundă.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 13:54
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 14:07

Naţionala de rugby a Fiji a învins sâmbătă seara cu scorul de 17-12 (0-9) reprezentativa Georgiei, în Grupa C a Mondialului din Franţa, într-un meci disputat la Bordeaux, şi este cu un picior în sferturile de finală ale competiţiei.

Jucătorii din Pacific, care au avut o revenire spectaculoasă în repriza doua, s-au impus prin eseurile lui Waisea Nayacalevu (51') şi Vinaya Habosi (68'), ambele transformate de Frank Lomani, acelaşi Lomani fructificând şi o lovitură de pedeapsă (65).

Georgia a punctat prin concretizarea a patru lovituri de pedeapsă de către Luka Matkava (5', 80') şi Davit Niniaşvili (19', 31').

Fiji trebuie să bată codașa Portugalia pentru calificare

Fiji este pe locul 2 în grupă, după Ţara Galilor, cu 10 puncte, şi trebuie să învingă în ultima partidă Portugalia, ultima clasată, chiar şi fără punct bonus, pentru a accede în sferturi. 

O victorie a Fiji în ultimul meci ar trimite Australia acasă, ceea ce ar fi o premieră nedorită pentru "canguri".

Australia mai are şanse la calificare doar dacă învinge, duminică, cu punct bonus ofensiv Portugalia, iar fijienii pierd săptămâna viitoare în ultima partidă a grupei, contra lusitanilor, ceea ce este puţin probabil.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!