„Trebuie toți dați afară!” Marcel Răducanu cere revoluție la loturile naționale

Marcel Raducanu Echipa Nationala Echipa nationala U21 Nationala Marcel Răducanu
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 14:58
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 15:04

Fostul internațional Marcel Răducanu este de părere că e nevoie de o nouă strategie în ceea ce privește selecția antrenorilor de la loturile naționale.

Răducanu susține că ar trebui aleși acei tehnicienii care au făcut performanțe notabile în carierele de fotbaliști, pentru a putea fi exemple vii pentru cei pe care îi antrenează.

„Antrenorii sunt problema. De acolo pleacă totul. E nevoie de o revoluție în sistemul de juniori. Trebuie toți dați afară și aduși oameni noi, foști mari fotbaliști. Vă dau un nume, Sânmărtean, a fost un mingicar, el poate să le arate copiilor ce trebuie făcut cu mingea. De oameni ca el e nevoie, nu de antrenori care cer bani ca să ia copiii la naționale. Îi mai cert și pe cei de pe aici, români, care sunt gata să plătească pentru a ajunge la lot: Bă, sunteți nebuni, dați bani ca să cumpărați valoarea copilului?! Ce e asta?

Răducanu: „Trebuie ras tot!”

Repet, trebuie ras tot, de jos, și pornit de la zero absolut, altfel fotbalul din România n-are nicio șansă. Am fost la o acțiune de selecție, făcută de FRF, pe undeva prin Luxemburg, căutau copii români născuți afară. Veneau copiii de departe și îi puneau să joace direct, apoi să decidă cine merită și cine nu. I-am zis: Băi Geolgău, ce e asta? Trebuie măcar un ciclu săptămânal de pregătire, care să se termine cu un joc, nu așa cum faceți voi. Asta nu e selecție”, a spus Marcel Răducanu, potrivit GSP.

Naționalele de seniori și tineret ale României au obținut rezultate dezamăgitoare în această lună. 

Selecționata pregătită de Edi Iordănescu a scos doar două puncte din „dubla” cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), în timp ce „tricolorii mici”, pregătiți de Emil Săndoi, au ratat calificarea în fazele eliminatorii ale Euro 2023, după ce au obținut un singur punct în Grupa B.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!