Edi Iordănescu, întrebat de ce nu l-a mai convocat pe Andrei Ivan la națională: "Vă spun în premieră!"

edi iordanescu Andrei Ivan Echipa Nationala Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 20:30
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 20:29

Edi Iordănescu, selecționerul României, a explicat de ce a decis să nu mai mizeze pe Andrei Ivan la ultimele meciuri ale naționalei României.

Ivan a traversat un sezon bun la Universitatea Craiova, cu 17 goluri și 4 pase decisive în 42 de meciuri, însă atacantul oltenilor nu a mai fost convocat la naționala României din vara anului trecut, de la un meci cu Bosnia și Herțegovina (0-1).

Edi Iordănescu, întrebat de ce nu l-a mai convocat pe Andrei Ivan la națională

Edi Iordănescu lasă de înțeles că ar fi nemulțumit de atitudinea lui Ivan, dar și de "entuziasmul și energia" cu care fotbalistul merge la naționala României. Selecționerul anunță că va avea o discuție cu fotbalistul Universității Craiova, căruia îi oferă deja un sfat.

"Pentru mine, e foarte importantă mentalitatea. Pentru mine, e foarte important entuziasmul, energia cu care vii. Eu niciodată nu am contestat calităție lui Andrei. Paradoxul este că tatăl meu l-a debutat. Dacă faceți o analiză, o să vedeți că în primele 4 meciuri ale mele la națională a fost în topul celor mai utilizați. În Muntenegru am început cu el titular. Poate să conteste lumea orice, mai puțin că nu am avut încredere în el sau că am avut preconcepții.

Eu cred că Andrei Ivan este într-un mediu foarte bun din multe puncte de vedere la Craiova. Sunt condiții bune de lucru, de antrenament, de cantonament, alimentație, vitaminizare, dar, la echipa națională, nu poate avea niciun jucător privilegiul de a avea tratament preferențial, de a avea răbdare cu cineva mai mult decât o are cu alții. Eu mi-aș dori ca el să facă pasul din nou în străinătate. Cred că are nevoie de un mediu care să fie un pic mai puțin răsfățat, să fie 100% pe picioarele lui, să se responsabilizee total și să facă pasul către următorul nivel.

Nu am nimic personal cu nimeni. Vă spun în premieră. Urmează să am o discuție cu el, pentru că așa a rămas. A rămas ca după această acțiune să am o discuție cu el, dar eu nu am timp pentru nimeni. Nu aștept pe nimeni, iar ceea ce înesamnă la mine procesul de pregătire, implicarea în antrenamente, în jocuri - nu numai la națională, ci și la cluburi - acolo nu mă joc. Dacă eu dau mereu 100%, nimeni nu are voie să dea 99%. Cine vine, dă totul sau nu vine. Punct! Mai departe, concluziile le trageți dumneavoastră. E un jucător care are potențial, sper doar să-și fi găsit înțelepciunea și maturitatea ca să îl și valorifice", a spus Edi Iordănescu, la Prosport Live.

  • 17 meciuri și un gol a strâns Andrei Ivan la naționala României
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!