"Vrăbiuțele" lui "Săpăligă", egal cu Bulgaria, înaintea duelurilor de foc pentru calificarea la Euro 2022

Ion Marin Campionatul European U19 2022 Echipa nationala U19 Euro 2022 feminin fotbal feminin Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 12:32
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 12:46

Reprezentativa U19 se află în cantonament în Bulgaria.  

Naționala feminină U19, antrenată de Ion Marin, desfășoară un cantonament la Ruse, între 13 și 19 februarie, și a remizat, scor 1-1, în primul amical disputat contra reprezentativei similare a Bulgariei. Cristina Botojel a marcat golul echipei noastre, în minutul 37, din penalty, în timp ce Bulgaria a egalat, la mai puțin de 10 minute după pauză, prin reușita Ivelinei Pavlova. Cea de-a doua partidă dintre cele două reprezentative se va juca sâmbătă, 19 februarie, de la ora 11:00. 

"Săpăligă", un an de mandat ca selecționer al junioarelor U19

Ion Marin (66 ani) a fost antrenor la echipe masculine din România, ca Dinamo, Petrolul, Farul, Pandurii, Astra, FC Bihor sau "U" Cluj, dar și la formații din Orientul Mijlociu, precum Al Ettifaq, Dubai Club, Kuwait SC, Al Dhafra, Zakho SC, Al Minaa sau Qadsia. Fost mare jucător al lui Dinamo, cu care a cucerit șapte titluri de campion național, antrenorul a făcut o pauză de doi ani, între 2019 și 2021, când a urmat discret un tratament agresiv pentru cancer de colon.

El a preluat naționala feminină U19 în februarie 2021 și își alintă elevele cu apelaticul "Vrăbiuțele", iar Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a spus că tehnicianul "se va ocupa de naționala U19 fotbal feminin, cu obiectiv de finalizare la Olimpiadă, trebuie să le formeze și să le acomodeze pentru lotul mare".

Lotul convocat de selecționerul Ion Marin pentru această acțiune:

Portari: Ioana Grigoraș (CSM Pașcani)

Fundași: Anda Jivan (Politehnica Timișoara), Maria Anghel (Fair Play București), Edvina Ciontoș (Heniu Prundu Bârgăului), Cristina Botojel ("U" Olimpia Cluj), Antonia Bratu (Sassuolo / Italia), Kriszta Egyed (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Mijlocași: Aranka Orban (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Florentina Iancu ("U" Olimpia Cluj), Sonia Bumbar ("U" Olimpia Cluj), Gyiorgyi Toth (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Ioana Bălăceanu ("U" Olimpia Cluj), Roxana Mirea ("U" Olimpia Cluj), Clara Roșu (Politehnica Timișoara), Andreea Pînzariu ("U" Olimpia Cluj)

Atacanți: Daniela Preda ("U" Olimpia Cluj), Rita Mitri (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Adina Borodi ("U" Olimpia Cluj)

Vor juca pentru Euro 2022 contra Spaniei, Olandei și Portugaliei

"Tricolorele" U19 au câștigat primul loc în grupa peliminară, după ce au învins Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0). Pentru a ajunge la Euro 2022, juniorele lui Ion Marin trebuie să treacă de o grupă de foc. În urma tragerii la sorți din 9 decembrie, România a fost repartizată în Grupa A6, alături de Spania, Olanda și Portugalia, meciurile urmând să se desfășoare pe 6, 9 și 12 aprilie, în Portugalia. 

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Cehia, la Campionatul European WU19. Totodată, în urma acestei faze, se vor stabili echipele care promovează / retrogradează pentru formarea grupelor în sezonul viitor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!