Nationala

Vlădoiu prețuiește revenirea naționalei în Ghencea: "E la fel de importantă ca miza meciul cu Armenia!"

România va înfrunta Armenia, astăzi, de la ora 21:45, pe Stadionul "Steaua", partida urmând să fie în direct la PRO TV și livetext pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 18:35
Data actualizarii: Luni 11 Octombrie 2021, 20:10

Jean Vlădoiu, fostul jucător al echipei naționale și al "Generației de Aur", salută revenirea echipei naționale pe arena care era considerată "Templul Fotbalului Românesc". Naționala de fotbal a României va reveni pe Stadionul "Steaua" după o pauză de 12 ani, o lună și trei zile, adică după 4.416 zile.

Ultimul meci jucat de "tricolori" în Ghencea a avut loc pe 9 septembrie 2009, 1-1 cu Austria, în preliminariile Cupei Mondiale 2010. Vechea arenă a Stelei a găzduit 66 de partide ale echipei naționale, iar noul stadion a fost inaugurat oficial pe 7 iulie 2021, având o capacitate de 31.000 de locuri și costând 100 de milioane de euro. Din cauza restricțiilor, la meci pot participa doar persoanele vaccinate, iar stadionul poate fi umplut până la 50% din capacitate, adică aproximativ 15.000 de locuri.

"Mirel Rădoi știe ce înseamnă Stadionul 'Steaua' pentru echipa națională"

"Întoarcerea în Ghencea e un eveniment la fel de important ca meciul cu Armenia. Stadionul și echipa națională aveau o chimie formidabilă. Ghencea era 'Templul fotbalului românesc', pe bună dreptate. Eu am prins și șase ani la Steaua, cu meciuri importante în campionat și în cupele europene. Am jucat și cu naționala acolo, într-o perioadă extraordinară pentru noi. Ne simțeam foarte bine acolo, pentru că tribunele erau foarte aproape de gazon, îi simțeam lângă noi pe suporteri, exista o presiune în plus pe adversar. 

Cred că noul stadion e unul foarte frumos și mult mai modern, oferă condiții mai bune de joc. Mirel Rădoi știe și el ce înseamnă Stadionul 'Steaua', a jucat acolo, a fost casa lui mult timp. Cred că e o emoție și un privilegiu să se reîntoarcă acolo. Echipa națională a avut evoluții și victorii mari în Ghencea și sper să se reînnoade rezultatele și tradiția din 1990-2006 cu cele ale actualei generații", a declarat Vlădoiu pentru Sport.ro.   

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies