UEFA a stabilit cum vor avea loc preliminariile Campionatului Mondial din 2022! Cum se poate califica nationala Romaniei

UEFA a stabilit cum vor avea loc preliminariile Campionatului Mondial din 2022! Cum se poate califica nationala Romaniei

UEFA a anuntat cum se vor desfasura preliminariile pentru Campionatul Mondial care va avea loc in Qatar, in 2022. 

Astfel, pe baza clasamentului FIFA de la finalul fazei grupelor Ligii Natiunilor, cele 55 de echipe vor fi impartite in 6 urne valorice. In 5 grupe vor fi cate 10 echipe, iar intr-a sasea doar 5 formatii. 

Faza grupelor din preliminariile Campionatului Mondial 2022 va avea loc in perioada martie - noiembrie 2021, urmand a fi alcatuite prin tragere la sorti 10 grupe de cate 5 sau 6 echipe. Cele 10 castigatoare ale grupelor se vor califica direct la turneul final, iar ocupantele locurilor 2 vor merge in playoff, alaturi de primele 2 cel mai bine clasate castigatoare de grupa ale Ligii Natiunilor. 

In martie 2022 se va desfasura playoff-ul si in total 13 echipe nationale din Europa vor obtine calificarea la turneul final, care este programat intre 21 noiembrie si 18 decembrie 2022. Procedurile adoptate de UEFA trebuie sa fie confirmate si de FIFA. 

Echipa nationala de fotbal a Romaniei nu a mai fost la un Campionat Mondial din 1998 si nici acum calificarea nu va fi una la indemana pentru baietii lui Mirel Radoi. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Bilanțul ciclonului din Marea Neagră care a lovit România
BRAT
Modifică setările cookies