Slovacia își umflă mușchii înainte de EURO 2024: "România nu se poate lăuda cu ce am reușit noi"

Slovacia EURO 2024 Jan Kovacik Romania Nationala Naționala Slovaciei / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Decembrie 2023, 16:53
Data actualizarii: Miercuri 20 Decembrie 2023, 16:53

Slovacia va fi una dintre cele trei adversare pe care România le va întâlni la EURO 2024, în grupa E a turneului final, alături de Belgia și câștigătoarea play-off-ului la care participă Ucraina, Islanda, Israel și Bosnia.

La finalul anului, Jan Kovacik, președintele Federației de Fotbal din Slovacia, a catalogat 2023 drept unul dintre cei mai de succes ani, unul în care echipa națională a reușit să se califice pentru a treia oară consecutiv la un Campionat European.

Slovacia se mândrește cu cele trei ediții consecutive de Campionat European la care participă

Într-un interviu acordat presei din Slovacia, Jan Kovacik face o comparație între echipa pregătită de Francesco Calzona și mai multe naționale din Europa, inclusiv România, care sunt departe de performanța de a participa la trei ediții consecutive ale turneului final.

"Slovacia este în acest moment una dintre cele 14 țări care se pot lăuda cu trei ediții consecutive de Campionat European la care participă.

Țări precum Olanda, Suedia, Danemarca, Scoția, Serbia, Grecia, Norvegia, România și alte 30 de naționalele membre UEFA nu se pot lăuda cu așa ceva. Este un mare succes pentru echipa lui Francesco Calzona", a spus Jan Kovacik, pentru futblasfz.sfk.

Cel mai bun rezultat al Slovaciei la Campionatul European s-a înregistrat la ediția din 2016, când a terminat pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Țara Galilor, Anglia și Rusia, iar în optimi a fost eliminată de Germania (0-3). În 2020, Slovacia nu a trecut de grupe, după ce a încheiat pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Suedia, Spania și Polonia.

Naționala Slovaciei are în prezent un lot cotat de Transfermarkt la 163 de milioane de euro, cele mai importante nume din lot fiind Milan Skriniar (PSG), Martin Dubravka (Newcastle), David Hancko (Feyenoord) și Stanislav Lobotka (Napoli).

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - câștigătoare play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (RheinEnergieStadion, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Waldstadion, Frankfurt)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!