Enes Sali Danemarca Echipa nationala Under 17 Ioan Vermesan Ion Marin Nationala

GALERIE FOTO România lui Enes Sali, ”dezmembrată” pe teren propriu de Danemarca în ultimul sfert de oră!

Meciul naționalei Under 17 a României s-a desfășurat la Buftea și a contat pentru calificarea la Turul de Elită de la Campionatul European.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Octombrie 2022, 08:36
Data actualizarii: Joi 27 Octombrie 2022, 08:36

Reprezentativa României a fost învinsă de echipa Danemarcei cu scorul de 3-0 (0-0), miercuri seara, la Buftea, în primul său meci din Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-17 din 2023.

Tricolorii antrenaţi de Ion Marin au încasat toate cele trei goluri în ultimul sfert de oră al partidei, autorii fiind Tobias Lund Jensen (77), Amin Chiakha (81) şi Sebastian Biller Mikkelsen (90+3).

Fiecare echipă a avut câte o bară, danezii prin Chiakha (1), iar România prin Ioan Vermeşan (55).

Echipa României în 0-3 cu Danemarca

România a evoluat în formula:

Bogdan Ungureanu - Eduard Chihaia, Darius Fălcuşan, Rareş Fătu, Alin Chinteş (Alin Techereş, 86) - Robert Lăpădătescu (Alexandru Ureche, 86), Ianis Tarbă (Alin Cocoş, 79), Ionuţ Cercel - David Păcuraru (Marius Codreanu, 75), Ioan Vermeşan (căpitan), Enes Sali.

În celălalt meci al zilei jucat la Buftea, Belgia a dispus de Estonia cu 4-1.

Sâmbătă vor avea loc partidele Danemarca - Estonia (ora 13:00) şi Belgia - România (ora 18:00), ambele la Buftea.

Cum se poate califica România la Turul de Elită

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor califica în turul de elită, alături de cele mai bune patru echipe clasate pe locurile trei. 

Sunt calificate direct în această fază Olanda şi Spania. Turul de elită se va disputa în primăvara anului viitor, iar câştigătoarele celor 8 grupe şi cele mai bune 7 echipe clasate pe locul 2 în grupe, alături de echipa gazdă, Ungaria, vor participa la Campionatul European care se va desfăşura în perioada mai-iunie 2023.

Foto: FRF

Agerpres

Modifică setările cookies