David Popovici a dat cărțile pe față, după un an de sacrificii: "Nu m-am simțit bine"

david popovici inot Sporturi David Popovici / Foto - Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 08:46
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 08:46

După un 2023 marcat de dificultăți și performanțe sub așteptări, David Popovici a decis să împărtășească detalii despre greutățile pe care le-a întâmpinat atât în viața personală, cât și în cariera sportivă. 

Tânărul înotător român, care în 2022 a uimit lumea sportului prin câștigarea titlurilor de campion european și mondial la 100 și 200 metri liber și stabilirea unui record mondial la 100 de metri (46.86), a traversat un an deosebit de greu.

Într-un interviu acordat canalului de YouTube SwimSwam, David Popovici a explicat că anul 2023 a fost marcat de o serie de sacrificii necesare pentru a-și putea rezolva problemele din viața personală și pentru a-și finaliza studiile liceale. 

  • David Popovici

„În loc să încerc să repet ce am făcut bine în 2022, cu toate rezultatele pe care le-am avut, cred că este vorba de a învăţa de la început şi să încerc să trec peste 2023, un an care nu mi-a fost favorabil şi în care nu m-am simţit bine”, a declarat Popovici.

David Popovici: "Voi da totul la antrenamente"

Înotătorul a mai menționat că a fost nevoit să sară peste mai multe antrenamente pentru a se concentra pe alte aspecte ale vieții sale.

Cu toate acestea, 2024 promite să fie un an mai liber și mai dedicat înotului pentru Popovici, care a reușit deja să se remarce în competițiile de la începutul anului. La etapa de la Barcelona a circuitului Mare Nostrum, Popovici a câștigat aurul la 100 metri liber cu un timp de 48.49, devansându-i pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang (48.51) și japonezul Katsuhiro Matsumoto (48.79). De asemenea, Popovici a triumfat și în proba de 200 metri liber, unde a confirmat astfel că este pregătit să revină la forma sa de vârf.

David Popovici a demonstrat că, în ciuda unui an dificil, determinarea și capacitatea de a învăța din fiecare experiență îl ajută să revină mai puternic. „Orice-ar fi în acest an, ştiu că voi da totul la fiecare antrenament şi în fiecare moment. Aşa este sportul, este plin de suişuri şi coborâşuri. Ar fi foarte plictisitor dacă doar ai câştiga sau doar ai pierde. Anul trecut a fost un pas în procesul de învăţare”, a spus David Popovici.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!