Razvan Burleanu preliminarii euro 2024 Romania Romania - Andorra Nationala

Reacția lui Răzvan Burleanu la pedeapsa primită de România pentru meciul cu Andorra: "De ce spun că e o decizie dură?"

Federația Română de Fotbal a fost amendată cu 50.000 de euro de către UEFA după scandalul de la România - Kosovo, scor 2-0. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 20:11
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 20:39

Comisia de Disciplină UEFA a decis ca FRF să fie amendată cu 50.000 de euro, iar meciul România - Andorra de pe teren propriu să se joace fără spectatori, exceptând doar copiii sub 14 ani, care vor avea intrarea gratuită la meci. Anunțul UEFA nu a fost deloc pe placul kosovarilor, care au reacționat imediat. 

Președintele FRF a vorbit despre hotărârea luată cu privire la partida pe care România o va disputa cu Andorra în preliminariile pentru EURO 2024, explicând care a fost contextul în care s-au întâmplat lucrurile. 

"E o decizie dură, dar corectă totodată în ceea ce privește sancțiunile din punct de vedere disciplinar. De ce spun că e o decizie dură? Cu siguranță că jucătorilor noștri le va lipsi susținerea suporterilor, susținere care i-a și împins de la spate în toată această perioadă de timp, mai ales în meciurile din acest an. E păcat că jucătorii noștri nu vor putea beneficia în continuare de susținerea propriilor suporteri, mai ales pe teren propriu. 

Când spun că e o decizie corectă mă refer mai ales la faptul că eram recidiviști, au fost mult mai multe capete de acuzare împotriva noastră, iar comisiile UEFA nu fac nicio distincție între 400 de suporteri și peste 30.000 de suporteri care au susținut într-un mod extraordinar echipa națională. 

Printr-o coincidență, înregistrăm 4 ani de zile de la un meci organizat fără spectatori, și de data aceasta suntem puși în situația de a apela din nou la sprijinul copiilor pentru a ne preda o lecție în ceea ce privește susținerea echipei naționale, așa cum au făcut-o acum patru ani de zile, suntem siguri că o vor face și pentru meciul cu Andorra", a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Cum arată clasamentul în grupa I din preliminariile EURO 2024

1. Elveția - 14p

2. România - 12p

3. Israel - 11p

4. Belarus - 4p

5. Kosovo - 4p

6. Andorra - 2p

Programul României în preliminariile EURO 2024

12 octombrie, ora 21:45: Belarus - România

15 octombrie, ora 21:45: România - Andorra

18 noiembrie, ora 21:45: Israel - România

21 noiembrie, ora 21:45: România - Elveția 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!