România ar putea organiza finală de Liga Campioanilor în următorii cinci ani! Anunțul lui Răzvan Burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, are planuri mari pentru anii ce vin.
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2023, 21:03
Data actualizarii: Luni 18 Septembrie 2023, 21:51

Răzvan Burleanu vrea să aducă finala Champions League la București în urmatorii cinci ani. E vorba de finala Ligii la fete.

Burleanu e convins că naționala de fete poate să o depășească pe cea de băieți. Finala Champions League la fete in Romania e planul lui Burleanu pentru urmatorii 5 ani.

„În 2014 puteam să umplem această sală cu toate fetele care jucau fotbal în România. Astăzi sunt peste 66 de mii. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să umplem Arena Națională la un meci al fetelor”, a dezvăluit Răzvan Burleanu.

Fotbalul nu le ocupă tot timpul fetelor din naționala României.

„Am iubit întotdeauna fotbalul, respir fotbal. Eu și lucrez cu norma întreagă, am o firmă IT. Dacă vrei, ai timp să faci orice”, a spus Ioana Rortan.

FRF a alocat un buget de 300.000 de euro pentru noul sezon al Superligii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în şedinţa sa de marţi un fond de premiere de 300.000 de euro pentru sezonul 2023-2024 al Superligii feminine.

„Este cel mai mare fond de premiere din sporturile feminine de echipă din ţara noastră. Iar planul la care lucrăm pentru noul sezon competiţional este să depăşim 500.000 de euro”, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

FRF va dubla premiul pentru titlul de campioană a României, acesta ridicându-se la 30.000 euro. Totodată, FRF a lansat un proiect de acordare de fonduri pentru Superliga feminină, care se împarte în patru direcţii importante, exceptând bonusul financiar pentru îndeplinirea condiţiilor de participare în Superliga feminină, în valoare de 64.000 de euro, şi plăţile de solidaritate de la UEFA acordate cluburilor non-participante în Liga Campionilor, aproximativ 100.000 de euro.

Federaţia a identificat instrumente multiple pentru a putea încuraja o dezvoltare simultană şi consistentă în diferite zone ale fotbalului feminin. „Sunt patru zone care considerăm că pot aduce un impact major: în primul rând performanţa sportivă, în al doilea rând audienţa TV şi pe stadioane, în al treilea rând dezvoltarea tehnică şi în al patrulea rând academiile de junioare”, a precizat Burleanu.

Pentru Performanţa sportivă (include premierea campioanei şi a câştigătoarei Cupei României) s-au alocat 50.000 de euro, pentru dezvoltarea asistenţei şi audienţei s-au alocat 40.000 de euro, pentru dezvoltare tehnică, 20.000 de euro, iar pentru dezvoltarea academiilor, 30.000 de euro.

„Fondurile vor fi alocate ţinând cont de aceste criterii, care le vom regăsi în anii viitori inclusiv la nivel european. Ne dorim să contribuim astfel la dezvoltarea fotbalului feminin din ţara noastră”, a subliniat Burleanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!