Nationala

Niciun roman in top 30 cei mai mari absenti de la EURO 2020! Cine sunt jucatorii de 500 de milioane de euro care raman acasa 

Romania nu va fi prezenta la turneul final al Euro 2020, insa lipsa "tricolorilor" nu se va face simtita. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Noiembrie 2020, 11:00
Data actualizarii: Luni 23 Noiembrie 2020, 11:05

Asta daca ne luam dupa numele importante care vor lipsi de la Campionatul European anul viitor. Primul 11 al celor mai mari absenti de la Euro, realizat pe baza cotelor de piata ale jucatorilor, valoreaza aproximativ 500 de milioane de euro. 

Cel mai valoros absent de la Euro 2020 este Jan Oblak, portarul celor de la Atletico Madrid care este cotat la 90 de milioane de euro. In topul celor mai mari absenti se remarca si tanarul Erling Haaland, care a cucerit recent trofeul Golden Boy si care are o valoare de piata de 80 de milioane de euro. 

Primul 11 al marilor absenti ar urma sa arate astfel: Oblak (Slovenia, 90 de milioane de euro) - Savic (Muntenegru, 20 de milioane de euro), Manolas (Grecia, 32 de milioane de euro), Kumbulla (Albania, 25 de milioane de euro) - Odegaard (Norvegia, 45 de milioane de euro), Pjanic (Bosnia, 50 de milioane de euro), Milinkovic-Savic (Serbia, 65 de milioane de euro), Kostic (Serbia, 32 de milioane de euro) - Sigurdsson (Islanda, 18 milioane de euro), Haaland (Norvegia, 80 de milioane de euro), Jovic (Serbia, 25 de milioane de euro). 

Romanii nu s-ar regasi nici pe lista de rezerve, cel mai valoros "tricolor", Razvan Marin, care este cotat la 10 milioane de euro, nefiind printre cei mai valorosi 30 de absenti de la Euro 2020. 

La polul opus, iata cum ar arata primul 11 al celor mai valorosi jucatori care vor fi prezenti la turneul final de anul viitor: Neuer (Germania) - Alexander-Arnold (Anglia), Van Dijk (Olanda), Ramos (Spania), Robertson (Scotia) - De Bruyne (Belgia), Kimmich (Germania), Modric (Croatia) - Mbappe (Franta), Ronaldo (Portugalia), Hazard (Belgia). 

Chiar daca va lipsi de la Euro 2020, Romania va fi reprezentata anul viitor la Campionatul European U21 si la Jocurile Olimpice de la Tokio, aceasta urmand a fi prima aparitie la Olimpiada dupa 56 de ani. 

Modifică setările cookies