Nationala

Islandezii sunt resemnați! Ce scrie cel mai mare ziar islandez despre meciul cu România

România - Islanda este în transmisiune directă pe Pro TV și VOYO și live text pe www.sport.ro, astăzi, de la ora 21.45.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 12:22
Data actualizarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 14:37
Frettabladid, cel mai mare ziar islandez, publică sub semnătura jurnalistei Kristinn Pall Teitsson un material dedicat ultimelor meciuri pe care nordicii le vor juca în această campanie de calificare, contra României și Macedoniei de Nord. Aceasta recunoaște că șanse de a ajunge în play-off ale naționalei Islandei sunt pur teoretice, din moment ce echipa are nevoie de două victorii și de jocul rezultatelor. 

"Epoca de Aur" a Islandei s-a terminat, începe reconstrucția

"Islanda va juca ultimele meciuri din calificările pentru Cupa Mondială din 2022 în următoarele zile. După preliminarii în care echipa a avut mari probleme pe teren și în afara lui, șansele de calificare ale Islandei sunt aproape dispărute și este timpul să ne gândim la următorii câțiva ani. Pentru prima dată în zece ani, este destul de clar că Islanda nu se află pe traiectoria spre play-off și nici spre turneul final, după 'Epoca de Aur' a naționalei masculine din ultimul deceniu.

Acesta este ultima acțiune a Islandei din aceste calificări și ultimele meciuri oficiale pentru următoarea jumătate de an. Urmează partidele din Liga Națională, vara viitoare, care vor avea însă impact asupra următoarelor calificări pentru Campionatul European din 2024, care încep în martie 2023. Colectivul de antrenori va avea, așadar, mult timp pentru a forma o nouă echipă de la zero, care să fie mai bine pregătită și să revină în lupta pentru a ajunge din nou la marile turnee.
 
Adversarii noștri din această seară, românii, joacă cu porțile închise din cauza pandemiei de coronavirus, dar au soarta calificărilor în propriile mâini. Dacă românii își vor câștiga meciurile rămase, vor avansa în play-off și se vor apropia cu încă un pas de participarea la Cupa Mondială din Qatar, pentru prima dată din 1998, când Gheorghe Hagi era în echipă. Fiul său, Ianis, este în lotul echipei române pentru partida din această seară. 

Islanda are doar șanse matematice de calificare la CM 2022

Naționala noastră are încă șanse matematice de calificare la Cupa Mondială din 2022, dar pentru asta toate rezultatele trebuie să fie în favoarea echipa Islandei și asta poate să nu fie suficient. O victorie la București în această seară este primul pas, dar, în același timp, Islanda trebuie să se bazeze pe un egal în meciul dintre Armenia și Macedonia de Nord pentru a mai avea vreo șansă de a avansa în turul final. Însă, dacă armenii sau macedonenii înving în această seară, speranțele Islandei au dispărut complet. Dacă rezultatele sunt în favoarea Islandei, atunci băieții noștri mai au o șansă în meciul împotriva Macedoniei de Nord de la Skopje, duminică.

Cealaltă necesitate este că Islanda ar trebui să compenseze diferența pe care o are România față de ea și să se bazeze pe Liehctenstein pentru a obține cel puțin un egal împotriva României. Dar este mai puțin probabil ca Islanda să se beneficieze de prima victorie a Liechtensteinului în faza grupelor", a scris ziarul islandez. 

Clasamentul Grupei J de calificare la CM 2022:

1. Germania 21p / 8m / +20 
2. România 13p / 8m / +3 *
3. Macedonia de Nord 12p / 8m / +5
4. Armenia 12p / 8m / -3
5. Islanda 8p / 8m / -4
6. Leichtenstein 1p /8m / -21
 
* Germania s-a calificat deja matematic la turnul final din Qatar, iar România, Macedonia de Nord, Armenia și Islanda au șanse pentru locul secund, care duce la play-off-ul de calificare. În acest moment, România ocupă locul al nouălea, penultimul, în clasamentul locurilor secunde din grupele europene, și nu va fi cap de serie, așa că poate înfrunta Spania, Portugalia sau Croația în semifinala pentru calificarea la CM 2022 și nu va beneficia de statutul de gazdă.  
Modifică setările cookies