Nationala

Goran Pandev, "forever young". Legendarul macedonean s-a retras din națională, dar continuă să joace la nivel înalt

Macedonia de Nord - România (LIVE pe Pro TV, ora 21:45) e transmis în format LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 11:41
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 12:01

La EURO 2020, desfășurat în această vară, Goran Pandev a fost liderul naționalei sale în cele trei meciuri jucate, reușind chiar să înscrie. După acest turneu, ”Hagi” al Macedoniei de Nord a anunțat că nu va mai juca pentru selecționată.

Pandev a adunat 122 de selecții și 39 de goluri în selecționată, reușind să o ducă în premieră la un turneu final. A dus naționala pe culmile gloriei, iar mai apoi s-a retras în aplauzele mulțimii.

  • Ce face acum Goran Pandev, omul ce ar fi trebuit să fie liderul Macedoniei de Nord în duelul cu naționala lui Rădoi

Goran Pandev mai are un an de contract cu Genoa

 

Totuși, Pandev, ajuns la 38 de ani, continuă să joace fotbal profesionist. Mai are un an de contract cu Genoa, echipă la care evoluează din 2015. Povestea fotbalistică a lui Pandev începe în 2000, când a foost promovat la echipa mare a lui Belsica, din Macdenoa de Nord.

Un an mai târziu, era transferat de echipa de tineret a lui Inter. În 2002 era promovat la echipa mare a lui Inter. A fost legitimat la Inter până în 2004, perioadă în care a fost împrumutat al Spezia și Ancona.

În 2004, era cumpărat de Lazio, urmând ca peste șase ani să revină la Inter. În 2011 a ajuns la Napoli, pentru care a jucat până în 2014. A fost un an în Turcia, la Galatasaray, iar din 2015 evoluează la Genoa.

Genoa încă se bazează pe atacantul de 38 de ani. Pandev a jucat în trei meciuri în acest sezon, două în Serie A și unul în Cupa Italiei. Interesant este că el trebuia să se retragă în această vară, după euro. 

Goran Pandev: "Poate voi avea cu 15 kg mai mult în 2022"

 

"A venit timpul potrivit. Contractul meu cu Genoa se termină, a fost plăcut. Sunt recunoscător cu pot spune rămas bun!", a afirmat Goran Pandev, înainte de meciul Macedonia de Nord - Olanda, de la EURO 2020.

Înțelegerea sa cu Genoa trebuia să expire în această vară, însă a ajuns, într-un final, la un acord cu Genoa, semnând un nou contract cu echipa de club.

”Poate că voi fi convocat și pentru Mondialul din Qatar de anul viitor. Dar cred că voi avea cu 15 kg mai mult decât acum”, a glumit Pandev, vara trecută.

CITESTE SI
ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies