Adevaratul motiv pentru care Stefan Radu refuza nationala de 6 ani, spus de un selectioner al Romaniei: "Asta mi-a zis cand m-am intalnit cu el"

Adevaratul motiv pentru care Stefan Radu refuza nationala de 6 ani, spus de un selectioner al Romaniei: "Asta mi-a zis cand m-am intalnit cu el"

Stefan Radu este fotbalistul strain din Serie A cu cele mai multe meciuri dupa plecarea lui Hamsik de la Napoli. Titular in tricoul lui Lazio, el refuza constant nationala Romaniei.

Stefan Radu (32 de ani) joaca de 11 sezoane in Serie A. El a devenit, dupa plecarea lui Hamsik in China, strainul inca in activitate cu cele mai multe meciuri jucate in Serie A.

Refuza nationala de 6 ani


Titular in Serie A, voce extrem de influenta in vestiarul lui Lazio, Stefan Radu nu vrea sa auda de nationala Romaniei. El nu a mai dat curs convocarilor din 2013. Ultimul sau meci in tricoul primei reprezentative a fost consemnat pe 22 martie 2013, intr-un 2-2 contra Ungariei, la Budapesta.

In total, el a jucat de 13 ori pentru nationala Romaniei.

De ce refuza Stefan Radu nationala


Adrian Boingiu, secundul lui Mirel Radoi la nationala U21 a Romaniei, este un antrenor cu experienta la juniori. El l-a pregatit pe Stefan Radu in urma cu multi ani. Acesta spune ca s-a intalnit cu fundasul in Italia, in urma cu aproximativ doi ani.

"El e un tip deosebit, jovial. Cand l-am luat prima data la nationala era la Dinamo. Imi aduc aminte ca l-am adus intr-un punct in care eram acuzat ca sunt spagar. Jucam intr-o grupa de calificare intr-un meci cu Olanda. L-am bagat titular si pot spune ca am avut ochi. Era un jucator extrem de comunicativ. Era cu Chiacu, cu Scarlatache, tineau tonusul la nationala.

Ce s-a intamplat dupa, e ceva ce a aparut ulterior. Nu am putut sa duscut cu el o perioada buna dupa ce s-a retras de la nationala. M-am intalnit cu el acum 2 ani, in Italia. Mi-a spus ca a fost foarte afectat dupa meciul de la Cluj cu Lituania. A fost adus pentru ca nu exista nicio solutie pe stanga. A venit si dupa joc i s-a pus in spate infrangerea. A fost apasat de acel meci. El juca cu infiltratii la vremea aceea, pentru a face fata la echipa de club. Nu stia nimeni. Nu a vrut sa se opereze pentru a nu pierde echipa. A vorbit cu cei de la Lazio sa faca operatia abia in vara acelui an.

El a fost scos tap ispasitor si a renuntat, nu a vrut sa revina. Abia a vrut sa vorbeasca cu mine, i-a fost teama ca vreau sa il conving sa revina. S-a inchis in carapacea lui. Mirel Radoi a procedat la fel", a spus Adrian Boingiu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Sute de mii de americani au ieșit în stradă. Garda Națională a mobilizat 43.000 de angajați
BRAT