A fost sau NU penalty?! Mingea l-a lovit in mana pe capitanul Islandei, regulamentul e clar! Primul meci cu VAR din ISTORIA nationalei: inca un hent in careu in minutul 26

In minutul 5, Romania a cerut penalty dupa ce capitanul islandez Gunnarsson a lovit mingea cu mana in propriul careu.

Balonul a venit de la un coechipier, iar Gunnarsson n-a retras mana suficient de repede incat sa evite contactul.

Slovenul Skomina, unul dintre liderii actualului lot al UEFA, a decis ca n-a fost penalty. La fel i-au spus in casca si asistentii VAR. Meciul din Islanda a fost primul pentru Romania cu asistenta arbitrului virtual.

Conform regulamentului FIFA pentru sezonul 2020-2021, nu este hent daca mingea vine de aproape din capul sau corpul (inclusiv piciorul) unui jucator sau ale unui fotbalist din apropierea lui, aflat la distanta mica.  Probabil arbitrii au considerat distanta mult prea mica intre cei doi jucatori islandezi, astfel ca nu au dat penalty.

Regulamentul IFAB:

In minutul 26, dupa un sut trimis de Alibec de la marginea careului, balonul a lovit in mana un islandez dupa un scenariu asemanator celui din minutul 5. Nici de aceasta data Skomina n-a dat nimic, pe principiul aplicat si la faza anterioara.





FULLSCREEN

VIDEO PROTVPLUS.RO

Simptomele de Covid-19 care îi sperie cel mai mult pe oamenii de știință. Ce este chemestezia și cum se manifestă
BRAT

Modifică setările cookies