Au SEMNAT acordul! Spania si Portugalia merg impreuna pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030! Romania e si ea in carti alaturi de alte trei tari

Romania Campionatul Mondial Portugalia Spania Fotbal extern Au SEMNAT acordul! Spania si Portugalia merg impreuna pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030! Romania e si ea in carti alaturi de alte trei tari
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2020, 14:09
Data actualizarii: Joi 08 Octombrie 2020, 14:35

Anuntul a fost facut imediat dupa amicalul dintre Spania si Portugalia de miercuri seara, incheiat cu scorul de 0-0. 

Spania si Portugalia s-au decis ca vor sa organizeze impreuna Campionatul Mondial din 2030. Argentina, Paraguay, Chile si Uruguay au anuntat de asemenea intentia de a gazdui turneul final, dorindu-se sa se sarbatoreasca centenarul de la mondialul organizat de Uruguay in 1930. 

Si Romania ar putea fi una dintre candidate, intr-un cvartet compus din Bulgaria, Grecia si Serbia. De asemenea, Marea Britanie si Irlanda sunt foarte aproape sa-si depuna candidatura, Anglia fiind organizatoare doar in anul 1966 cand a si castigat competitia. 

Spania a mai organizat in trecut un turneu final, pe cel din 1982 care a fost castigat de Italia. Portugalia a gazduit doar Campionatul European din 2004, acolo unde a ajuns pana in finala unde a fost invinsa de Grecia. 

"Unele lucruri pot genera mai multa speranta si anticipare a unei oportunitati de a organiza Campionatul Mondial. Noi nu credem ca putem avea un companion mai bun decat Portugalia, atunci cand vine vorba de acest lucru", a declarat Presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!